Mandag morgen ble en trailersjåfør oppmerksom på en liten medtatt krabat som hadde søkt tilflukt under en ventil på hoveddekket til ferja «MF Korsfjord». Den opererer på sambandet Flakk-Rørvik i Sør-Trøndelag.

Mannskapet ble raskt sjarmert i senk av den lille kattepusen som fikk tilnavnet Viggærn, etter lærlingen som het Viggo og som var med på å finne kattungen. Kattungen kom seg raskt etter litt stell og mat på brua i ferja.

Hemmelig haik med matfar

Ingen skjønte hvordan kattungen hadde klart å sneket seg om bord ferja, og til slutt var det Anita Moen som tok med seg Viggærn hjem.

Nå er det klart hvordan kattungen mønstet på ferja. Matfar dro fra hjemmet på Statsbygd tidlig den morgenen og kjørte til ferjeleiet og tok ferja til Trondheim.

- Men han verken hørte eller så noe spesielt. Trolig har kattungen krøpet opp i motorrommet og blitt med bilen. Det tar et kvarter med bil fra oss til ferjeleiet. Det er helt uaktuelt at den har gått, sier matmor Randi Kvitland Brødreskift.

Fikk beholde kattungen

Søndag kveld ble Viggærn, eller Romeo som han egentlig heter, sluppet ut sammen med sin mor og sin bror. Det var første gang og den eventyrlystne katta må ha kommet seg inn i bilen på noe vis.

- Mandag morgen fant jeg bare den ene kattungen, og jeg skjønte ikke hvor den andre hadde blitt av. Men så sa den ene naboen vår at det var en kattesak på nyhetene. Jeg leste saken og skjønte at det måtte være vår katt. Mandag kveld dro jeg til Anita og hentet kattungen, sier Kvitland Brødreskift.

Hun måtte forhøre seg med datteren i huset hvilken kattunge hun helst ville beholde. Heldigvis for Anita ble det broren til Romeo/Viggærn som ble værende, og dermed kunne Anita ta imot pusekatten som hun hadde reddet mandag.

- Jeg er glad for at mannskapet tok så godt vare på den da den kom om bord. Vi ble veldig glade da det viste seg at Romeo var funnet, sier Kvitland Brødreskift.

Anita Moen forbarmet seg over kattungen da den ble funnet på ferja, og til slutt fikk hun beholde den. Foto: PRIVAT