Fra i morgen, 1. juli, er det frislipp av de omtalte segwayene, eller ståhjulingene, noe som betyr at den selvbalanserende tohjulingen blir lovlig i trafikken. Lokale næringslivsaktører på Fosen har i den forbindelse sponset 18 slike framkomstmidler som skal stå til utlån ved kultursenteret på Ørlandet.

Ny attraksjon

Ordfører Hallgeir Grøntvedt i Ørland kommune mener dette blir en super attraksjon for innbyggere og turister.

- Dette blir kjempespennende, og med et såpass flatt terreng som vi har her på Ørlandet er det en ypperlig beliggenhet for ståhjulinger, sier Grøntvedt. Ordføreren har selv aldri prøvd en ståhjuling, men håper å endre på dette når lovforslaget settes i kraft fra i morgen.

- Jeg ser frem til at denne segwayparken blir en attraksjon på Ørlandet, og for min egen del sier jeg ikke nei hvis muligheten til en kjøretur byr seg, ler Grøntvedt.

- Et unikt konsept

Det er firmaet Fosen Tools AS som er Segway-forhandler på Fosen og leier ut ståhjulingene til kultursenteret.

- Det er et unikt konsept, vi har skaffet 18 næringsdrivende lokale firma som får logoen sin profilert. Kultursenteret har også laget spennende turpakker som man kan kjøpe, avhengig av hvor man ønsker å ferdes, forteller daglig leder i Fosen Tools AS, Arne Pettersen. Til sammen 20 ståhjulinger vil stå til disposisjon for folk som ønsker å leie de utenfor Ørland kulturhus fra i morgen klokken 10.

LOV MED STÅHJULING: Fra i morgen kan du fullt lovlig kjøre segway, eller ståhjuling, på fortau, i sykkelfelt eller gangfelt. Foto: Per Amund Amundsven