Til tross for stort snøfall over store deler av Trøndelag har det kommet relativt få meldinger til politi og Vegtrafikksentralen om hendelser i trafikken lørdag ettermiddag og kveld.

En bil med sommerdekk fikk bruksforbud ved Orkdal. Det ble også tatt beslag i førerens førerkort.

Havnet i grøfta

- Det er ikke akkurat føre for sommerdekk nå, kommer det tørt fra operasjonsleder Torkjel Rendal ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sent lørdag kveld havnet også et enslig kjøretøy i grøfta ved Brubakktunnelen i Melhus.

- Ingen personer ble skadd, sier Rendal.

Også i Nord-Trøndelag er det lørdag kveld meldt om en trafikkhendelse. En bil har havnet i autovernet sør for Koatunnelen på E6 i Inderøy, men ingen personer ble skadd, opplyses det fra operasjonssentralen i Nord-Trøndelag.

Vegtrafikksentralen oppfordrer de som er ute i bil om å ta forholdene i betraktning, og ber bilistene om å huske at det er vinter.

Skikkelig vinterføre

- Entreprenørene er ute og brøyter, men klarer ikke levere svart asfalt. Først skal snøen bort, så må det saltes. Deretter skal det virke en stund, sier trafikkoperatør Svend Grytdal ved Vegrtrafikksentralen.

Han vil ikke karakterisere føreforholdene i Trøndelag som spesielt glatte, men påpeker at det er snø og vinterføre.

- Kjør etter forholdene

- Det snør mye, så man må bare kjøre etter forholdene, sier Grytdal.

Ifølge vegvesenets veimeldingstjeneste er det stort sett bart i sporene på E6 mellom Stjørdal og Klett. Store deler av Nord-Trøndelag er preget av snø- og isdekke på veiene. I Sør-Trøndelag er det i litt større grad snøslaps på veien.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Nord-Trøndelag der de advarer om tidvis vanskelige kjøreforhold. Ifølge yr.no blir det søndag mildere og litt regn både i Nord- og Sør-Trøndelag.

Det snødde tett på Melhus sør for Trondheim lørdag kveld. Foto: Jonas Bjørkli