Klokken 21.25 fikk Vegtrafikksentralen melding om at en stein hadde falt fra ei jernbanebru på fylkesvei 736 mot Rødde i Melhus.

- Veier om lag 500 kg

- Jernbaneverket har vært på stedet, og har meldt at det skal være trygt for tog å passere, sier trafikkoperatør Pål Vatterholm ved Vegtrafikksentralen.

- Steinen er ikke fjernet fra stedet, og veier om lag 500 kg, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

I 23.30-tida kom Bjørn Erik Storstein fra Mesta til jernbanebrua.

- Steinen har løsnet fra en mur som tilhører brua. Jeg gjør ikke noe annet enn å sette opp ei kjegle. Den er ikke til hinder for trafikken, sier han til Adressa.nos reporter på stedet.

- Kjørt på av lastebil

- En lastebil har kjørt på steinen og revet den ned. Vi ser spor etter lastebil som har stått og spant på stedet, sier Storstein.

Pressevakt Thor Erik Skarpen ved Jernbaneverket sier at de fikk henvendelse fra en privat person tidligere i kveld som opplyste om skaden på brua.

- Vi fikk beskjed om at det hadde rast en stein i nærheten av Nypan stasjon. Vi fikk raskt sjekket at det ikke var noe som påvirket togtrafikken. Og det var heller ikke fare for ytterligere steinras, sier han.

Ifølge Mesta er det en lastebil som har vært brti brua og revet med seg steinen. Foto: BJØRN ERIK STORSTEIN