Det hele startet med at politiet fikk melding om en bil som hadde krasjet i en snøskavl like etter klokka 07 søndag morgen.

- Personen som meldte fra om ulykken mente at førerne var ruspåvirket, forteller operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Stakk av

Dermed sendte de ut en patrulje fra Namsos, men før patruljen rakk å komme til stedet, fikk de melding om at noen hadde dratt bilen fri fra snøskavlen og at den hadde fortsatt sørover.

I Grong satt politiet opp en kontroll for å få stoppet bilen, men føreren valgte da å overse politiets signal, og la seg på hjul med blålys i forfølgelse langs fylkesvei 74.

- Det gikk tidvis med høy hastighet, så vi besluttet å slå av  og legge oss lenger bak for ikke å jage opp situasjonen, sier Olsen.

Politisperring

I Lierne kommune, nesten på grensa til Norli, satt politiet opp en politisperring. Da rømlingene kom dit, og innså at de ikke ville klare å komme seg forbi, satte de bilen i revers for å rygge unna og snu.

Det endre med at de krasjet i en politibil, og der endte ferden.

Synlig beruset

- Det ble ikke store skader på kjøretøyene, og ingen personskader. Det satt to personer i bilen, én mann i 40-årene og ei kvinne i begynnelsen av 20-årene. Minst én av dem var synlig beruset, opplyser Olsen.

De er nå mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, ikke å stanse på tegn fra politiet, forsøk på å unndra seg politikontroll, kjøring av uregistrert kjøretøy samt bruk av ulovlige rusmidler.