25-åringen ble i forrige uke dømt til 16 dagers ubetinget fengsel for uaktsom kjøring med 0,45 i promille. Han ble også idømt tap av førerkort i 18 måneder, etter ulykken 29. juni 2010.

Saken gikk for Sør-Trøndelag tingrett som tilståelsessak.

- Ventet 13 timer

– Jeg var på vei til Lundamo med et flyttelast fra Trondheim da ulykken skjedde. Kvelden før hadde jeg drukket fem-seks øl og et par glass med dram før jeg la meg mellom klokka to og halv tre om natten. Først klokken halv fire påfølgende ettermiddag satte jeg meg i bilen. Jeg trodde det var nok å vente i 13 timer, sa siktede i retten.

Han forklarte at på toppen av flyttelasset sitt hadde han plassert en sykkel.

Fulgte med på tilhenger

- Jeg mente jeg hadde pakket på tilhengeren på en god måte. Men da jeg passerte Ler begynte jeg å høre lyder som fikk meg til å mistenke at sykkelen hadde løsnet. På grunn av bilens høyde kunne jeg bare se sykkelen i sidespeilet i svingene.

- I en venstresving like før Lundamo fulgte jeg vekselvis med på tilhengeren og vekselvis på veien. Men jeg så et øyeblikk for lenge i speilet. Da jeg rettet blikket fremover så jeg plutselig inn i siden på en campingvogn. Så husker jeg ikke mer før jeg lå i grøfta, opplyste 25-åringen.

Varige skader

Føreren av campingbilen kom uskadd fra hendelsen. Men 25-åringen mistet kontrollen over kjøretøyet og krasjet inn i Cyriaque Carosios (49) personbil som kom bak campingvognen.

– Jeg skjønte at dette var gått fryktelig galt da jeg så den blodige mannen som satt og hylte, sa 25-åringen i retten.

49-åringen har fått varlige mén etter kollisjonen. De fem mellomfotsbeina på venstrefoten er knust, og han har et multibrudd i bekkenet, som er fullt av plater og skruer. På grunn av dårlig blodomløp har han fått sterke smerter. På sykehuset fikk han blødende magesår og måtte ligge i respirator i fem dager.Skadene har igjen ført til at han ikke har klart å skjøtte jobben sin, og hans datafirma er gått konkurs.

- Ubehagelig

Til Adresseavisen sier 25-åringen at han opplevde det som forferdelig å påføre et annet menneske skade.

– Fra politiet fikk jeg først høre at det var gått bra med den andre mannen. Det var først da jeg fikk rettsstevningen i august i år at jeg ble klar over hvor alvorlige skader han har fått. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke fikk vite det før, sier 25-åringen.

– Kommer du til å ta kontakt med ham?

– Jeg vet ikke. Jeg synes det er veldig ubehagelig.

Begge bilene fikk store materielle skader i kollisjonen. Foto: Bent Ramberg
Cyriaque Carosio (49) har fått varige mén etter ulykken sommeren 2010. Foto: KIM NYGÅRD