Etterforskningslederen, Arbeidstilsynet, påtalejuristen og krimteknikere møttes mandag for å diskutere etterforskningen av storbrannen på Øysand 26. mai.

Åstedsundersøkelsene ble lenge utsatt på grunn av faren for at taket kunne rase sammen. De kunne først startes mandag 8. juni og ble avsluttet dagen etter. Nå er det bestemt at krimteknikere må tilbake til branntomta.

- Har vært bensinlekkasje

- Vi må gjøre flere undersøkelser. Det har vært en bensinlekkasje, men vi kjenner ikke til årsaken, sier lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor.

30 år gamle Leif Inge Høvik døde av skadene han fikk i den eksplosjonsartede brannen ved Trondheim bil-demontering AS i Melhus 26. mai.

To andre menn fikk alvorlige skader og har vært til behandling på Haukeland universitetssykehus.

Fortsetter onsdag

- Vi skal etterforske og avdekke brannårsaken, og vi skal se om det har vært brudd på offentlige forskrifter og regler for oppbevaring av bensin. Derfor benytter vi oss av ekspertise på slik oppbevaring, sier Brækken.

Krimteknikere vil returnere til Øysand onsdag og/eller torsdag. Ved siden av dette gjør Arbeidstilsynet sine egne undersøkelser.

Lensmann Monica Brækken bekrefter at det var en bensinlekkasje i forkant av brannen. Foto: Richard Sagen