Fredag ble Volden skole i Verdal stengt og elevene sendt hjem på grunn av oversvømmelse i forbindelse med ekstremværet Roar. Nå har også Grong videregående sett seg nødt til å stenge.

- Vi har fått vann i underetasjen. Det kommer inn gjennom dører og opp gjennom sluk, sier vaktmester ved skolen, Jan Ragnar Forsbakk.

Brannvesenet jobber på stedet

Han forteller at det likevel ser ut som at vannet, som trenger inn fra elva Sanddøla, er på vei tilbake igjen like før klokken 15 fredag.

I vårt live-studio kan du holde deg oppdatert på værutviklingen både i Grong og resten av Trøndelag.

Vannet står ifølge vaktmesteren omkring fem centimeter høyt inne i bygget.

- Vi håper det skal gå ned ganske raskt. Brannvesenet er på stedet og pumper bort vann så det ikke skal komme opp slukene, forklarer Forsbakk.

Også flere steder i Nord-Trøndelag er hardt rammet av ekstremværet. E6 er stengt ved Fossland i Grong som følge av oversvømmelse.

I Sør-Trøndelag har det også vært et dramatisk døgn. I Agdenes mistet en mann livet under sikringsarbeid i forbindelse med været natt til fredag.

Skader på vegger og gulv

Det skal for det meste være undervisningsrom ved Grong videregående som har blitt skadet som følge av vannet. Det er i hele dag jobbet med sikring av gjenstander i bygget fra 1985.

- Vi har hovedsakelig klart å begrense det til skader på gulv og vegger, sier vaktmesteren.

Også tidlig på 90-tallet ble skolen utsatt for oversvømmelse. Den gang på vinteren som følge av isgang som førte til at vannet fra elva kom inn i bygget.