- Den døde er en mann i 40-årene, som er bosatt i distriktet, men ikke på adressen han ble funnet på. Omstendighetene gjør at politiet behandler dette som et mistenkelig dødsfall, sa fungerende politistasjonssjef Gunnar Solli under en pressekonferanse i Statens Hus i Steinkjer i dag.

Søndag morgen rykket politiet ut til en adresse i Steinkjer sentrum etter melding om festbråk klokken 05.12 søndag morgen. På bakken utenfor leiligheten ble det funnet en livløs mann, som kort tid etter ble erklært død av lege på stedet.

Tre siktet i saken

Fem personer som befant seg på stedet ble innbrakt av politiet som vitner. Tre av disse er nå siktet etter straffelovens paragraf 228, første ledd, for vold eller medvirkning til vold mot en annen person.

- De er siktet for å enten ha gjort det, eller å ha medvirket til det. Og det gjelder alle tre, sier politiadvokat Trude Skogen.

Alle de tre siktede er menn i 40-50-årene. De to andre er ikke siktet i saken, men ble innbrakt til avhør. Ifølge politiet er både norske og litauiske borgere involvert i saken.

Politiet vurderer fortløpende om det vil bli aktuelt med varetektsfengslinger.

- Det skjer ihvertfall ikke i dag, sier Skogen.

De siktede skal ifølge politiet ikke være tilknyttet et spesielt miljø, men noen av dem er kjenninger av politiet.

Hørte skriking og hyling

En nabo våknet første gang i fire-tiden i natt av bråk fra stedet. Han la seg til for å sove igjen, men våknet på nytt i fem-tiden av høylytt krangling.

- Det var både skriking og hyling. Jeg hørte tydelig en dame som skrek. Kranglingen foregikk både på gebrokkent engelsk og på et utenlands språk, så jeg skjønte ikke hva de sa, sier naboen, som sier at det hørtes ut som om de sto utenfor leiligheten, uten at han vet det for sikkert.

Han forteller at de fleste som bor i området rundt er godt voksne eller familier, og at han ikke opplever den aktuelle leiligheten som et typisk feststed.

- Det er et rolig sted, så det er sjokkerende for alle her at noe sånt kan skje.

Etterforsker videre

Et større område ved et leilighetskompleks ved Tingvold Park Hotel i Gamle Kongeveg i Steinkjer er avsperret, og politiet har iverksatt teknisk etterforskning på stedet.

Politiet vil ikke si noe om volden som er utøvd har skjedd utenfor eller inne i leiligheten. Heller ikke hva slags vold de mener mannen har blitt utsatt for, og om det har vært våpen inn i bildet. Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

- Vi jobber videre både teknisk og taktisk, sier fungerende stasjonssjef.

Den avdøde vil bli obdusert, men det er usikkert når obduksjonrapporten vil foreligge.

Foto: Leif Arne Holme
Krimteknikere, politi og ambulansepersonell på stedet hvor en mann ble funnet død. Foto: Leif ARne HOlme