Politiet fikk inn melding om en trafikkulykke ved Vollen på Hitra klokken 1058 lørdag formiddag.

To personbiler skal være involvert i ulykken.

- Fire personer er sendt til lokal legevakt, og en er fløyet med luftambulanse til Trondheim, opplyser Arnt-Harald Aaslund, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Skadeomfanget til sistnevnte er ukjent, men vedkommende skal ikke være livstruende skadd. Passasjerene i begge bilene har Øst-europeisk opprinnelse.

- På grunn av språkproblemer vet vi foreløpig lite om forløpet til ulykken, sier Aaslund.

En barnefamilie involvert

Tore Myrseth ankom ulykkesstedet nesten med en gang etter at kollisjonen skjedde. Han måtte dirigere trafikken inntil ambulanse kom.

- Det var en familie i den ene bilen, der føreren klaget over brystsmerter. Bak i bilen satt det noen unger, men ingen hadde synlige skader, sier Myrseth.

I den andre bilen var det en kvinne som var sjåfør. Hun klagde også over smerter.

- Hun hadde vondt i brystet hun også, forteller Myrseth.

De involverte i ulykken hadde selv kontaktet politi og ambulanse. Myrseth dirigerte trafikken inntil brannvesenet kom og overtok.

- De kom etter om lag 20 minutter vil jeg tippe. Det kom også tre ambulanser, sier han.

Glatt kjørebane

Myrseth er ikke overrasket over ulykker skjer på akkurat denne strekningen.

- På denne årstiden skjer det alltid en trafikkulykke. Og det er fordi bilførere ikke har lagt om til vinterdekk, sier han.

Han understreker at den ene personbilen ikke hadde det.

- Begge bilene hadde fått seg en skikkelig trøkk, og de kan være glad for at det gikk så bra som det gjorde. Det er jo 80-sone akkurat der, så den ene bilen har trolig sjanglet i motsatt kjørefelt på grunn av glatt veibane, sier han.

Klokken 12.51 opplyser Aaslund at det foregår opprydning på stedet.

- Den ene bilen er tauet bort, og vi gjennomfører sporsikring der ulykken skjedde, sier han.

19 personer mistet lappen sist helg

Sist helg mistet 19 personer lappen ved Barmanfjorden. Dette er ikke langt fra stedet der dagens ulykke skjedde.

I Adresseavisen fredag sa fungerende lensmann Inge Dahlø at det er nødvendig å ta grep for å gjøre noe med kjørekulturen på Hitra.

- Vi i politiet må bli mer synlige. Vi må være ofte ute med uniformerte biler. I tillegg bør vi ha flere fartskontroller. Det er da mer ønskelig mer mer samarbeid med UP. Folk her ute, som ønsker å kjøre fort, vet hvor vi er. Det er et lite samfunn, sier Dahlø.