- De to varebilene de kjørte var fulle av både øl og brennevin, sier Bjørn Sørlie, seksjonssjef for grensekontrollen i Trondheim, til Adresseavisen.

De to mennene er foreløpig ikke funnet.

Kontrollen skjedde i 06-tiden ved Ådalsvollen tollstasjon i Verdal lørdag morgen.

- Peiset forbi

- Vi var på en vanlig kontroll i dag tidlig da vi stoppet dem. Den ene ble stoppet og klarte å stikke av der og da. Den andre bare peiset forbi, og stakk til skogs oppe i Vuku, sier Sørlie.

Politiet ble bedt om å bistå i saken, og operasjonsleder Kjetil Mollan hos politiet i Nord-Trøndelag sier at de søker etter personene som unndro seg kontroll.

Mollan sier at de har avsluttet hundesøket etter mennene, men at de fortsatt er på leting etter dem. Letingen har foregått i området langs fylkesvei 72 og ved fylkesvei 757 i Vuku.

Mollan sier at de også ønsker tips fra publikum.

- Hvis folk har opplysninger de tror kan være interessante for oss, så ønsker vi at de tar kontakt, sier han.

Ikke telt opp

Sørlie sier at det er snakk om to store personbiler, som begge var fulllastet med alkohol som det er tatt beslag i. Han sier at det både er snakk om brennevin og øl, og at det også er sigaretter i bilene.

- Vi har ikke telt opp beslaget ennå, så vi vet ikke mengden. Vi har nettopp tatt dem inn på et lager, og vil undersøke dem nærmere over helga, sier han.

Sørlie sier at begge bilene hadde norske skilt, men sier at de mest sannsynlig er falske. Tollvesenet mistenker at det er personer fra Øst-Europa som kjørte bilene.

- Det er ikke første gang vi gjør et slikt beslag, og det blir neppe den siste heller, sier han.

De to varebilene ble tatt med til et lager for undersøkelse. Foto: Tollvesenet
Kontrollen skjedde i 06-tiden ved Ådalsvollen tollstasjon i Verdal lørdag morgen. Foto: Tollvesenet