Grunnen til det er det at E6 på strekningen mellom Skjerdingstad og Gyllan skal bygges ut.

Trønderbladet meldte torsdag at minst 27 hus må rives som følge av utbyggingen.

- Det er strekningen mellom Gyllan og Røskaft som er hardest rammet, sa prosjektleder Vigdis Espnes Landheim til Trønderbladet.

- Vemodig å miste huset

Oddvar Narve Langørgen synes det er rart å miste huset der han har bodd i tretten år, sammen med kona si. Støresøsteren bor også på gården, i et eget hus. Det er barndomshjemmet til moren hans, og inneholder mange minner.

- Alle sammen vil ha ny E6, men ingen vil ha den på tomten sin. Vi må være realistiske. Når vi skal få ny vei så må noen vike. Det gjelder å se fremover, men det er klart at det er vemodig å miste huset, sier Langørgen til adressa.no.

Langørgen kjører daglig tur/retur Trondheim og bruker svært langt tid på denne strekningen på grunn av flere trafikkulykker. Han synes det virkelig er på tide med en ny vei.

- Det er altfor dårlig veinett. Med de store ulykkestallene som har vært her, så er det tragisk og forferdelig at det har tatt så lang tid med å få en ny vei.

Ryddig og ærlig prosess

Langørgen forteller at de er svært fornøyde med hvordan prosessen har vært, og hvordan Statens Vegvesen har opptrådd.

- Vi har fått en ryddig og åpen informasjon hele veien, sier han.

Nå avventer Langørgen og kona hva som vil skje videre for deres del.

Tidlig innløsning

Det er grunnerverver Lars H. Verkland i Statens vegvesen som har ansvaret for å ta over eiendommene.

- Prosessen har vært ryddig og god, sier Verkland til adressa.no.

Reguleringsplaner for nye E6 er fremdeles ikke vedtatt og vil antageligvis ikke skje før neste år. Statens vegvesen har uansett gjort det mulig for grunneierene å innløse boligene nå.

- Det gjør vi for å opprettholde et velfungerende boligmarked. Hvis alle husene skulle ha blitt innløst på to år, hadde det blit vanskelig for dem å reetablere seg, sier Verkland.

Kjøper til markedspris

- Vi har hatt omfattende kontakt med de berørte grunneierene. Både hjemme hos folk og gjennom grunneiermøter, sier Verkland.

Han sier at responsen har vært god.

- Boliginnløsning har skjedd ved at grunneiere har bedt om tilbud på å få husene innløst. Vi har hittil kjøpt åtte hus, og vi har gitt forpliktelser til åtte andre grunneiere, sier Verkland.

Han vil ikke si noe om totalpris.

- Vi har brukt erfarne eiendomsmeglere og kjøper til den markedsprisen som var før E6-planene. I tillegg dekker vi dokumentavgift for ny bolig, gir bidrag til flytting og dekker tinglysingsutgifter. De som selger husene til oss nå, får også bo der i ett år uten å betale leie. De har også mulighetene til å ta med seg ting som er verdt å ta med seg videre, som for eksempel kjøkkeninnredning eller varmepumpe, sier Verkland.