Det var søndag kveld at en 37-åring fra Overhalla omkom i vogntogulykke på fylkesvei 770 ved Naklingsletta i Nærøy i Namdalen.

Etter ulykken ble ulykkesgruppen i Statens vegvesen tilkalt for å undersøke hva som kunne være årsaken. Til vanlig uttaler ikke vegvesenet seg, men overlater det til politiet.

- Brudd i stålramme

Men denne gangen mener vegvesenet at det er grunn til å offentliggjøre det som mistenkes å være ulykkesårsaken. Og at det må advares om.

- På hengeren var det to betongelementer med en høyde på 3,60 meter. Disse to var støttet opp mot hverandre som en A. Mellom disse skal en stålkonstruksjon sørge for at stabilitet og trygghet. Vi mistenker at stålrammen har fått et brudd, og etter hvert kollapset, som gjorde at lasten beveget seg. De store bevegelsene kan ha ført til at hengeren veltet på veien, sier han. sier seksjonssjef hos Statens vegvesen, Torodd Østerås.

-Sjekk materialet

Og fortsetter:

Derfor vil han advare bransjen, og ber disse sjekke materialene som brukes til sikring. Han påpeker at det kan være vanskelig å finne slike feil, og at den type konstruksjon ikke er med i periodisk kontroll.

- Det trenger ikke være den hele og fulle forklaringen, men det er en mistanke vi har. Vi vet om to lignende tilfeller fra Rogaland for noen år tilbake, og det forsterker bekymringen vår, sier han.

Dialog med firmaet

I løpet av helga skal firmaet som eide vogntoget i dialog med Statens vegvesen om mistanken.

- Firmaet er informert om rapporten, og det er viktig for oss å varsle bransjen selv om ikke noe er konkludert, sier han.