- Jeg våknet til i halv fem-tiden om morgenen og så at kvinnen sto der med biffkniven hevet over 50-åringen. Så stakk hun ham i høyt oppe ved ryggen, fortalte et vitne i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Rettssaken mot den 46 år gamle ekssamboeren til knivofferet ved Løkken Verk fortsetter i dag.

Høy promille

Vitnet forklarte at han om sommeren alltid har et svært høyt alkoholforbruk. Promillen skal ha vært svært høy den natten hendelsen skjedde, både blant gjestene, den tiltalte kvinnen og mannen som døde.

- Hvilken kraft ble brukt under knivstikkingen, spurte aktor Unni Sandøy.

- Det ble brukt middels kraft. Så gikk hun mot en dør som jeg går ut fra at gikk til soverommet. Den ble smelt igjen. Hun virket sint.

- Hva skjedde etterpå?

- Jeg ble litt skeptisk. Jeg gikk bort og kikket på han som ble stukket. Jeg så at han blødde litt. Jeg tok noe papir og tørket av ham. Han hadde et kutt på mellom en og to centimeter ved nakkeregionen.

- Hva gjorde N.N (det andre hovedvitnet, som ble intervjuet i Adresseavisen i dag)?

- Han satt ved siden av. Jeg kan ikke huske at han gjorde noe. Han sa noe om at han var glad for at han ikke blødde. Det ble nevnt noe om lege, eventuelt sying. Men det ble ikke sagt noe om politi på det tidspunktet.

- Tenkte ikke på å varsle

Vitnet fortalte at han sovnet igjen etter dette. Etter tre fire timer skal han ha våknet og da var den 50 år gamle mannen død. Sammen med det andre vitnet forlot han da åstedet.

- Jeg tenkte ikke på å varsle politiet, sa vitnet i retten.

Aktor Unni Sandøy i retten mandag. Foto: Trond Ola Tilseth