- Det ble funnet blod utendørs. Vi ønsker ikke å opplyse hvor avdøde ble funnet, sier konstituert lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin.

En mann i 20-årene ble funnet død i Lånke i Stjørdal natt til lørdag. Han er trolig fra Litauen, men politiet har ikke identifisert mannen med sikkerhet.

Den avdøde mannen ble lørdag ettermiddag båret bort fra et skogholt ved en gård, ifølge Adresseavisens fotograf på stedet.

Ambulansepersonell varslet

Ulvin forteller at det var ambulansepersonell som varslet politiet om at det var en skadd person på stedet.

Det var klokka 4.30 politiet mottok melding om en skadd person i Lånke i Stjørdal. Da de kom til stedet var personen død, men Ulvin vil ikke gå i detaljer om hva som møtte politiet.

Obduseres i dag

Fire menn fra Litauen er pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at mannen ble funnet død. Avdøde er trolig også fra Litauen, men politiet har ikke identifisert mannen med sikkerhet. Han skal obduseres i dag, og politiet regner med at de får svar på den foreløpige obduksjonsrapporten søndag.

- Vi kan bekrefte at de har vært sammen og at alkohol har vært inne i bildet, sier Ulvin.

Politiet vil ikke opplyse hvor avdøde ble funnet, og de ville ikke si om voldsutøvelsen hadde skjedd inne eller utendørs.

Ikke kjent fra før

En av de siktede bodde på denne gården, opplyser politiet. Avdøde og de andre tre siktede bodde ikke på gården. Politiet vet ennå ikke sikkert om det var flere til stede enn avdøde og de siktede, og jobber med å undersøke dette nå.

Ingen av de siktede er kjent for politiet fra før.

- Vi antar at de er her for å jobbe, men vet ikke hvor lenge de har vært her, sa politiet på pressekonferansen.

- Kjente hverandre

Politiet mener at avdøde og de fire siktede kjente hverandre.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at de er bekjente, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

Alle bodde i Stjørdal kommune, opplyser politiet.

Avhører vitner

Politiet har lørdag ettermiddag startet med avhør av de siktede, og de vil også avhøre vitner. På pressekonferanse sa politiet at etterforskningen pågår for fullt og at lokale krimteknikere er på stedet. Det er igangsatt tekniske undersøkelser.

- Vi holder på med avhør i ettermiddag og trenger bistand fra tolk. Vi kommer til å fortsette avhørene søndag, sier konstituert lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin, til Adresseavisen rundt klokken 18.

Politiet har sperret av et stort område rundt en boligen. Flere krimteknikere jobbet utendørs i et skogholt da Adresseavisens reporter var på stedet lørdag ettermiddag.

Ulvin opplyser at de kommer til å fortsette med tekniske undersøkelser søndag. Søndag blir det også tatt stilling til om de siktede blir fremstilt for varetektsfengsling, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

En mann i 20-årene ble funnet død i Lånke i Stjørdal natt til lørdag. Han er trolig fra Litauen, men politiet har ikke identifisert mannen med sikkerhet. Foto: Kristin Slotterøy
Politiet holder pressekonferanse på politihuset i Stjørdal i forbindelse med at fire er siktet etter at en person ble funnet død på Lånke. Foto: KRISTIN SLOTTERØY