Mandag morgen og formiddag har vært en travel periode for bilbergerne og brøytebilene, skal vi tro operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Det er veldig glatt overalt, og det er behov for strøing. Men det er begrenset hvor mye brøytemannskapet kan rekke over samtidig. Foreløpig har vi ikke fått melding om noen alvorlige ulykker, men det er flere veier hvor trafikken står på grunn av kjøretøy som sliter på glatta, sier han i 11-tida.

- Ting tar tid

Han forteller at det er personbiler, vogntog og busser som har problemer på vanskelige føret.

- Det står kjøretøy og spinner overalt. Vi oppfordrer folk til å ta det med ro, og ha tålmodighet. Ikke tro at det finnes noen kjempeløsning, dette er trøndersk vinter. Ting tar tid, og det står ingen klar med strøing akkurat der du befinner deg, sier Kimo.

På fylkesvei 704, Brøttemsvegen mellom Trondheim og Klæbu, var del kø mandag morgen.

- En buss og et utenlandsk vogntog har glidd ut av veien, sa operatør Finn Bull ved Vegtrafikksentralen tidligere i dag.

Entreprenøren ble sendt ut for å strø, og ved 9-tiden er det ikke meldt om trøbbel fra stedet.

Trøbbel i Orkdal

På fylkesvei 700 ved Svorkmo i Orkdal hadde to biler og en buss kjørt seg fast. De sperret veien helt, og det var køer i begge retninger. Klokken 08.36 var veien åpnet igjen.

Dette førte til trøbbel for rute 460.

- Avgang 07:08 fra Å er forsinket, og det kan bli problemer, skriver AtB på Twitter.

En annen buss havnet i problemer i Gimsebakken i Melhus. Den ble stående i kjørebanen, og det ble en del trafikale problemer. Etter hvert kom det en bergingsbil til stedet.

Stoppet på Lånke

Politiet fikk beskjed klokka 08.35 om at en lastebil hadde kjørt i autovernet ved Tambartun.

- Vi fikk nylig melding om at veien var åpen, men at det var veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i 11-tida.

Politiet i Stjørdal fikk ca. klokken 12.00 melding om at et polsk vogntog sto fast på E14, på Lånke. Ifølge adressa.nos fotograf på stedet, har vogntoget kommet seg ut på siden av veibanen. Der er sjåføren igang med å legge kjetting på dekkene, etter pålegg fra politi på stedet.

Sperrer vei i Selbu

En semitrailer sperrer også veien i Øverbygda i Selbu.

- Den har stått der i over en time og vegen er stengt, sier Krister Nyheim på telefon fra Selbu. Semitraileren står på tvers over veien ved Kyllo-krysset, i retn Mosletta i Øverbygda. Det er ifølge Nyheim veldig «snøglatt» på veiene i Selbu mandag morgen.

Etterlyser brøyting

På toppen av Varmbubakkene i Melhus fikk en lastebil problemer. Politiet hadde ikke kapasitet til å undersøke situasjonen.

Det er meldt om glatte veier på fylkesvei 732 Brekkåsen og fylkesvei 708 Gimse.

- Det har vi fått melding om biler som har sklidd rundt på veien, sier Bull.

Vegtrafikksentralen har mandag morgen fått en rekke telefoner fra folk som etterlyser brøyting.

- Det ringer en del fra distriktene. Vi vet at det er mannskaper ute som jobber for fullt med å ta unna all snøen, sier Bull.

Politi sikrer at en polsk sjåfør legger kjettinger på fylkesvei 705 ved Lånke. Foto: Erling Skjervold
Klokken 11.00 rapporteres det at en semitrailer sperrer veien ved Kyllo-krysset i Øverbygda i Selbu. Det er «snøglatt» forteller leseren. Foto: Leserbilde
Enkelte steder er det svært glatt, og politiet ber folk om å være tålmodige. Foto: KJELL A. OLSEN
Denne bussen måtte berges av bergingsbil i Melhus. Foto: KJELL A. OLSEN
Dette bilder er tatt fra fylkesvei 700 ved Svorkmo. Foto: Sondre Sveinås Nordsteien
En buss står på tvers oppi Gimsebakken i Melhus. Det førte til en del trafikale utfordringer ifølge Adressa.nos fotograf. Foto: KJELL A. OLSEN
En tipser har tatt dette bildet av et vogntog som har kjørt ut rett før Soknedal i retning Trondheim. Foto: Adressa.no-tipser