Politiadvokat Silje Valstad forteller at etterforskningen av hendelsen der en ett år gammel gutt ble funnet død i hjemmet sitt i Vanvikan 27. november i fjor fortsetter med full styrke.

- Vi har forsøkt å få til nye avhør av foreldrene, men forsvarerne ønsker ikke å la sine klienter bli avhørt før obduksjonsrapporten foreligger, sier Valstad.

- Har forklart det han vil fortelle

Den siktede farens forsvarer Trond Peder Nilsen sier han er kjent med at politiet ønsker nye avhør.

- Sist jeg hadde møte med min klient sa han at han hadde forklart det han har å fortelle i saken. Jeg har heller ingen kunnskap om når den endelige obduksjonsrapporten forligger. Politiet har lagt en tidsplan som sprakk litt. I fengslingsmøtet i slutten av november argumenterte politiet for at min klient skulle varetektsfengsles i 14 dager, fordi de endelige obduksjonssvarene ville foreligge innen den tid, sier han.

Det har ikke lyktes adressa.no å få kontakt med morens forsvarer fredag.

- Vil snu hver stein

Dødsårsaken er ennå ikke klar. Politiet venter nå på den endelige obduksjonsrapporten, som forhåpentligvis skal gi svar på dette.

Valstad forteller imidlertid at etterforskningen ikke hviler kun på rapporten.

- Vi har fortsatt spørsmål vi ønsker å få svar på. Vi ønsker å snu hver stein for å finne ut hvorfor gutten døde, sier Valstad.

Foreldrene siktet

Både faren og moren til gutten er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Selv har de to forklart at de hadde forlatt gutten alene hjemme, og at han var død da de kom hjem.

Valstad sier at det ikke har kommet frem opplysninger som tilsier at siktelsen må endres.

- Obduksjonsrapporten er en stor del av etterforskningen, men det er ikke sikkert at siktelsene vil endres når denne foreligger, sier Valstad.

Den foreløpige obduksjonsrapporten som ble lagt frem kort tid etter dødsfallet sier ingenting om dødsårsak. Den utelukker imidlertid at gutten døde av stump vold. En naturlig dødsårsak anses som lite sannsynlig, mens forgiftning eller kvelning ikke utelukkes.