Vinteren så langt har vært dårlig for alle som er glad i ski og snø. Men nå finnes det håp for alle skientusiaster. Både i Trondheim og andre steder finnes det muligheter for trening og mosjon på snøen.

Selbuskogen Skisenter har over 20 kilometer nypreparerte løyper klar - både klassisk- og skøytespor.

– Gode forhold

Rune Berg på skisenteret forteller at forholdene i Strandfjellet i Selbu er fantastisk.

– Vi har svært gode skiforhold her, og det er allerede mange som har benyttet seg av dette. Folk går for det meste om dagen, men det er også en del som tar på seg hodelykt og tar seg en kveldstur, sier Berg.

Han har merket stor interesse fra turglade mennesker som reiser til Selbu for å gå seg tur med ski under beina.

– Folk kommer både fra Trondheim, Malvik og Stjørdal hit for å gå på ski, sier Berg.

Få løyper åpen

Inger Mari Eggen i Trondheim bydrift, som har ansvaret for skiløypene i Trondheim, sier at det er kun to løyper i Bymarka hvor man har oppkjørte spor.

– Akkurat nå har vi kun oppkjørte skispor i Henriksåsen og Fjellsetermyrløypene i Bymarka. Vi klarer imidlertid ikke å opprettholde et løypetilbud i Bymarka mye lenger med den snømengden vi har i dag. Derfor håper vi på mye snø fremover, forteller Eggen.

Hun legger til at dersom det blir kaldvær, kommer de til å produsere snø i Granåsen. Da håper de å få til et tilbud i sprintløypa.

Så langt har det vært en mild vinter for trønderne, men nå går det mot kaldere tider. I løpet av de neste dagene vil temperaturen synke betraktelig, og vi vil også få litt snø.

- Fint i Vassfjellet

Driftsleder Per Eyvind Tellugen i Vassfjellet skiheiser melder om fine langrennsforhold i løypenettet på Langmyra.

- Sjukilometeren ble freset og ordnet til helga. Det er fenomenale forhold. Jeg er litt usikker på om 14-kilometeren er åpent, forteller Tellugen og legger til at hovedløypa i alpinbakken også er åpen.

- Vi starter snøanlegget i morgen og regner med supre forhold allerede på søndag.

Skiføre i Steinkjer

På Steinkjer skistadion startes snøkanonene i morgen, fredag når kulden kommer.

- Per i dag er det bare is og bart. Men vi skal arrangere Steinkjer skifestival neste helg. Så litt ute i neste uke vet vi at vi har nok snø til å trene på stadion, sier leder Benthe Asp i Steinkjer skiklubb.

Hun forteller at det prepareres løyper både på Midterfjellet i Følling (5 km) og ved Kutjønna i Kvam (3 km). Det har det både vært arrangert treninger og skirenn den siste tiden.

Vet du om flere steder det er godt skiføre i Midt-Norge? Skriv inn i debattfeltet under!