Kirkevergen i Steinkjer har anmeldt tyveri av en urne fra Steinkjer kapell. Det bekrefter etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon til Trønder-Avisa.

At urnen forsvant ble oppdaget den 5. juni i år. Da var det like før familien skulle hente urnen. To dager senere skulle det gjennomføres askespredning. Urnen var lagret i urnerommet i Steinkjer kapell. Rommet er åpent i kirkens åpningstider.

- Det er en spesiell sak. I mine snart 30 år i politiet har jeg ikke opplevd lignende, sier etterforskningsleder Leif Gundersen.

Også kirkeverge Magne Emberland er preget.

- Det som har skjedd har gjort et dypt inntrykk på oss, og enda verre er det selvsagt for familien, sier kirkevergen til avisen.

Familien sier til avisen at de er i sjokk, og at tyveriet er respektløst og uverdig.

Det var ingen tegn til innbrudd etter hendelsen, men politiet antar at det dreier seg om et tyveri. Urnene er beskyttet av et gitter, men dette kan enkelt skrus av ved hjelp av verktøy.

Tyveriet kan ha skjedd i et tidsrom på over åtte måneder, noe som vanskeliggjør etterforskningen. Saken er foreløpig henlagt, men politiet ønsker tips og åpner for å gjenåpne saken dersom nye opplysninger kommer til.