adressa.no fikk i formiddag komme inn i kirken og på galleriet, hvor de nå stjålne orgelpipene var plassert.

22 orgelstemmer fra Skottland, hver bestående av omtrent 50 piper, har vært lagret i Melhus i påvente av montering. Verdien ligger på mellom fire og fem millioner kroner. Nå er det bare rester igjen oppe på galleriet.

Det var i går kveld at Melhus kirkelige fellesråd og Melhus menighetsråd inviterte til åpent informasjonsmøte om det nye orgelet i Melhus kirke. I løpet av kvelden ble det oppdaget at nærmere tusen orgelpiper var stjålet, og politiet ble varslet.

Gjør avhør

Krimteknikere fra Sentrum politistasjon gjorde undersøkelser i kirken onsdag kveld, og vil fortsette arbeidet i dag, opplyser etterforskningsleder Grethe Fossum ved Melhus lensmannskontor.

- Vi har også gjort en del andre etterforskningsskritt. I går kveld gjennomførte vi rundspørring i de nærmeste boligene og vil i dag gjennomføre en del vitneavhør, sier Fossum.

Usikkert om innbrudd

Politiet har ennå ikke fått klarhet i om det er begått innbrudd i kirken i forbindelse med tyveriet. Ingen er foreløpig mistenkt eller siktet i saken, opplyser etterforskningslederen.

- Vi er ikke vant til denne typer saker. Det er nok et begrenset marked for orgelpiper. Jeg håper vi klarer å komme til bunns i dette, sier Fossum.

Krimteknikere kom til Melhus kirke onsdag kveld, etter at orgelpiper for flere millioner kroner ble stjålet. I dag skal de fortsette arbeidet. Foto: Adresseavisen