Politiet fikk flere meldinger om den løpske hesten på E6 ved Malvik. Første meldingen kom inn klokka 15.45, og var fra noen kolleger.

- Det var en patrulje som hadde vært på trening på Værnes, og de hadde kommet over en hest som sprang løs på E6 ved Malviksenteret. Hesten hadde sal, men ingen rytter. Den forårsaket en god del trafikale problemer. De fikk etter hvert kontakt med eier, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag.

Politikjendis tok tak

Kimo fikk etter hvert vite av kollega Olav Skarsem at de hadde fanget hesten. Skarsem er politibetjenten som har blitt kjent gjennom Max-serien Nattpatruljen som følger trondheimspolitiet i løpet av ei nattevakt.

- Han er fra gård han Olav, så han er sikkert ikke ukjent med hester, sier Kimo med en liten latter.

En annen som fikk stallsjokk da hesten kom løpende, var Lars Kjelmo. Han befant seg i bilen da hesten kom forbi.

- Min første tanke var hva i all verden gjør den her? Den stoppet trafikken i begge retninger, og den må ha vært livredd. Den sprang frem og tilbake, sier han.

Rytter ramlet av

Han forteller at det var mørkt og vanskelig å se hva som foregikk. Han måtte selv bråbremse.

- Jeg trodde det kunne være en ulykke, og jeg tenkte først at det var et menneske som kom løpende. Jeg så at flere blinket med lysene og jeg satte selv på nødblink. Folk tok tydeligvis hensyn til hesten. Jeg fryktet at rytteren var kastet av, sier Kjelmo.

Operasjonsleder Kimo kan forsikre om at det hele fikk en lykkelig slutt.

- Rytteren hadde ramlet av, men hadde ikke blitt skadd. Hesten ble gjenforent med eieren sin, sier han.

Foto: politiet
Foto: politiet