Hunden Diva, her uten rosa regnfrakk, har kommet hjem til sin eier. Foto: PRIVAT

Adressa.no skrev tirsdag ettermiddag om hunden som politiet etterlyste ved hjelp av Twitter-poesi. Natt til onsdag kom Diva til rette etter en lengre leteaksjon. Diva er en blanding av siberian husky og malamut.

- Det var helt sykt. Vi hadde lett hele natta og kunne ikke finne henne. Da jeg dro hjem for å legge meg til å sove kom hun løpende mot meg på gårdsplassen, sier hunde-eier Lene Angelica Olsen til adressa.no.

Slet seg fra halsbåndet

Da var lykken stor for den slitne eieren.

- Jeg vet ikke hva jeg følte. Jeg var kjempeglad og begynte nesten å grine. Det er den beste opplevelsen jeg har hatt i hele mitt liv.

Da var klokka nærmere tre på natta. Hunden hadde da vært savnet siden klokken 14.00 på ettermiddagen. Hunden forsvant da den slet seg fra halsbåndet sitt ved Europris på Røros.

Poesihund

Politiet ble varslet om hendelsen, og twittermeldingen fra operasjonsleder Ebbe Kimo gjorde at saken fikk ekstra oppmerksomhet:

«En huskeyvalp har rømt på Røros

no ligg det an te folksnakk

No spring'en roint og søke kos

kledd i en rosa regnfrakk!!»

Meldingen har i skrivende stund fått 79 retweets og 62 favorittmarkeringer. Meldingen imponerte også hundeeieren.

- Den var kjempebra. Jeg må rette en stor takk til politiet, og alle som har hjulpet meg med å lete, sier Olsen.

Den rosa regnfrakken som det ble tvitret om hadde imidlertid hunden kvittet seg med, men den ble gjenfunnet tidlig i leteaksjonen. Nå er hund og eier lykkelig gjenforent, og forhåpentligvis blir ikke Diva gjenstand for mer Twitter-poesi i fremtiden.