Det var Maggy Andersen, født i 1975, som i natt døde av knivskadene hun onsdag ble påført ved Namsos bo- og servicesenter.

Det forteller lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes under pressekonferansen på politihuset i Namsos klokken 11 torsdag.

Granli bekrefter at Andersen var beboer ved bo- og servicesenteret, men vil ikke si noe mer om hennes bakgrunn eller hennes miljø.

- Vi har konkrete spor

- Avdøde er sendt til obduksjon, vi håper det kan gi flere svar, sier Granli.

Lensmannen er svært tilbakeholden med opplysninger rundt etterforskningen og spor de har så langt.

- Vi har konkrete spor vi etterforsker etter, men vil ikke kommentere disse ennå. Politiet arbeider med de sporene vi har, men jobber samtidig bredt for å holde flere muligheter åpne. Vi fortsetter med avhør utover dagen, men vi ikke si hvem eller, når vi foretar disse avhørene.

Politiet vil ikke kommentere i hvilken retning sporene peker og jakter en ukjent gjerningsperson. Samtidig er politiet tydelige på at folk utenfor senteret kan føle seg trygge etter det som har skjedd.

Kripos på plass

Kripos har ankommet Namsos, melder Namdalsavisa.

Tre teknikere skal sammen med en taktiker bistå det lokale politiet i etterforskningen av saken ved Namsos bo- og servicesenter.

- Nå skal vi rett på politikammeret og få en orientering om situasjonen. Deretter starter vi jobben med teknisk og taktisk etterforskning på åstedet, sier taktiker i Kripos, Asbjørn Hansen til NA.

Etterforskeren utelukker ikke at det kan bli behov for ytterligere forsterkninger fra Kripos.

- Forsettlig drap

- Vi etterforsker saken som et forsettlig drap og vil jobbe videre med den taktiske og tekniske etterforskningen utover dagen, sa Stein Erik Granli, lensmann i Namsos og Fosnes til adressa.no torsdag morgen.

Granli sier at det ikke har blitt gjort noen pågripelser i saken.

- Kripos vil komme for å bistå oss i formiddag, sier han.

Våknet til dødsbudskapet

- Vi fryktet det kunne skje, men håpet i det lengste. At kvinnen døde var det verste som kunne skje. Det er klart det preger oss, sier ordfører Morten Stene (Ap) i Namsos til adressa.no.

Han fikk tidlig torsdag morgen formidlet dødsbudskapet fra sin rådmann.

- Jeg har tenkt mye på henne og de pårørende siden i går. Det var også mine første tanker da jeg sto opp i morges. Det er veldig trasig, sier Stene.

Uklart når de får flytte tilbake

Det er fortsatt uklart når beboerne får flytte tilbake til bosenteret. En del av de evakuerte er hos pårørende, mens andre har vært innlosjert på hotell og følges opp av ansatte fra Namsos kommune.

- Først og fremst så er vi opptatt av den nærmeste familien til hun som er død. Vårt fokus er å følge opp de berørte og de ansatte hos oss. Samtidig jobber vi for at beboerne kan flytte tilbake så fort som mulig, sier Helse- og omsorgssjef i Namsos kommune, Morten Sommer.

Kvinnen ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim onsdag ettermiddag. Foto: Leif Arne Holme
Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa
Lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes holdt torsdag pressekonferanse på politihuset i Namsos. Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa