Dykkere lette fredag etter de to savnede etter helikopterulykken utenfor Lübeck i Tyskland. Omtrent 50 meter fra funnstedet i Lübeck-bukta ble det funnet to omkomne.

- Det er ennå ikke fastslått om det dreier seg om de to savnede mennene, skriver det tyske politiet i en pressemelding som ble sendt ut like etter kl. 15.00 fredag.

De omkomne vil tidligst bli hentet opp fredag kveld, men på grunn av vanskelige forhold så kan det drøye til lørdag.

- Dypt tragisk

Klokken 14.20 meldte Helitrans om at det er Torstein Hestnes (27) fra Hitra i Sør-Trøndelag og Dragos Gabriel Apostescu (32) fra Romania som satt i helikopteret.

- Ulykken med et av våre helikoptre i Lübeck-bukta er dypt tragisk. Helitrans er en organisasjon i sorg. Vi gjør nå det vi kan for å bistå de pårørende, ansatte, tysk politi og havarikommisjon. Våre tanker går til de pårørende, skriver administrerende direktør Marita Bjørnevik i Helitrans AS i en pressemelding.

Hevingen er utsatt

Torsdag ble det savnede norske helikopteret funnet av et tysk marinefartøy, og i dag ble det forsøkt hevet opp fra sjøen, uten hell.

- Krana som skulle heve helikopteret fikk tekniske problemer, og hevingen ble derfor utsatt, sier Bjørnevik til adressa.no.

Ifølge politet i Lübeck er hevingen utsatt til lørdag.

- Det skal være vanskelige forhold i området, sier statsadvokat Günter Möller i Lübeck.

Det er politiet i Lübeck som leder arbeidet med hevingen i samarbeid med den tyske havarikommisjonen BFU (Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung).