Ektemannen til Mayson Ali Bakhit Osman fikk forkynt drapstiltalen i Trondheim fengsel i dag.

- Det er satt av tre dager til saken som starter 21. juni i Inntrøndelag tingrett. Det er innkalt fem vitner, deriblant avdødes søster, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

- Hva mener påtalemyndigheten er motivet i denne saken?

- Det håper jeg å få klarlagt i forbindelse med bevisførselen, sier Soknes.

Døde av kvelning

20 år gamle Mayson Ali Bakhit Osman døde på sykehuset Levanger 3. mars. 1. mars ble Osman brakt til sykehuset Levanger med kritiske skader, og hennes ektemann på 27 år ble pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han har siden vært varetektsfengslet. Mannen har innrømmet å ha blitt sint og tatt kvelertak på kona under en krangel.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde kvinnen av kvelning.

- Hun var en ung og smilende person, sa personer fra det eritreiske miljøet i Osmans begravelse i Trondheim.

Fakkeltog mot vold

Folk gikk i fakkeltog gjennom Levangers gater på kvinnedagen for å markere nulltoleranse for vold mot kvinner, og alle viste sympati med den 20 år gamle afrikanske kvinnen som ble drept av sin mann 3. mars.

Laila Merethe Inderberg, som tok initiativet til markeringen, la etter drapet på den afrikanske kvinnen ut denne meldingen på Facebook: «Vold mot kvinner skal vi ikke godta – uansett kor vi kjæm fra! Kæm bli med!»

- Vi må få folk til å våkne. Det er en grunn til at vi har kvinnedagen, og vi ønsker at folk skal bli mer engasjert i den, sier Inderberg.