Flere tusen passasjerer er rammet som følge av bombetrusselen på Værnes. Foto: Adressa.no-tipser

Fungerende lufthavnsjef på Trondheim lufthavn Værnes forteller at 3000 passasjerer så langt er rammet etter at det ble iverksatt evakuering av flyplassen.

- Det får store konsekvenser ellers i flytrafikken. Det kan dreie seg om at 5000 passasjerer blir rammet, sier Ingstad.

Han forteller at evakueringen ikke bare går utover trafikk fra Værnes, men at også andre flyplasser blir rammet som følge av at ingen fly letter fra Værnes.

- Jeg registrerer nå at en del andre flyplasser kansellerer en del fly, sier han.

15-20 avganger rammet

Ingstad opplyser at det så lang dreier seg om at 15-20 avganger er rammet, men han varsler at det kan bli flere utover dagen.

Ifølge Ingstad kan flyplassen bli åpnet i løpet av en time, hvis gjennomsøkingen av flyplassen går i orden. Han varsler også at det vil utfordringer på flyplassen utover kvelden.

-  Det er sikkerhetskontrollen som kommer til å være flaskehalsen når vi åpner igjen senere i dag. Men vi har vært i kontakt med Securitas om å få full kapasitet hit, sier han.

Knut Morten Jensen, som er informasjonsjef i SAS, oppfordrer deres passasjerer om å følge med i mediene for å få med seg når flyplassen åpner igjen. Han sier at passasjerer da vil få reise så fort det praktisk er mulig.

Håper å få alle frem

- Det vil nok ta noen timer før vi er i rute igjen, men vårt mål er å få avgårde passasjerer så raskt som mulig, sier han.

Han forteller at så mange som ti av deres fly er rammet, og at det trolig vil øke. Ifølge han har de stor tro på å begrense omfanget til bare Værnes, og at de på andre steder vil få til alternative løsninger.

- Vi får fraktet passasjerene med flyene som er forsinket, også kan vi overføre de til andre avganger senere i kveld, sier han.