- Vi har vært i kontakt med samtlige entreprenører som drifter vegnettet i Nord-Trøndelag. Alle er i gang med å forberede væromslaget som er meldt. Det opplyser beredskapsvakt Svein Willy Aglen fra Statens vegvesen.

Det er de voldsomme nedbørsmengdene som er varslet, som gjør at Statens vegvesen nå setter inn ekstra tiltak.

Les også: Jeg tør ikke stå på denne blankisen

Høvler bort snøsåle

Flere dager med store snømengder gjør at mange veger har en hardpakket snøsåle som entreprenørene nå er i gang med å høvle bort, for å sørge for at vannet ledes bort fra vegen. I tillegg er mannskapene i full gang med å strø veiene.

Les også: Personbil kjørte av veien i Rissa

- Selv om det jobbes for fullt, vet vi av erfaring at væromslag av denne typen kan bety problem både med tanke på fremkommelighet og trafikksikkerhet. Vi ber trafikanter om å ta det med ro, oppfordrer Aglen.

- Hold dere hjemme

Han påpeker at nyttårshelga tradisjonelt innebærer stor trafikk. Folk som returnerer fra juleferie møter et helt annet føre nå enn da de dro.

- Spesielt oppmerksom bør man være når man kjører sideveger, understreker Aglen.

Politiet i Nord-Trøndelag oppfordrer bilistene om å holde seg hjemme i dag.

«Politiet i Nord-Trøndelag ber folk vurdere om det er nødvendig å ferdes på veiene i fylket. Det er svært glatt på alle veier», skriver politiet på Twitter.

Tilsvarende i sørfylket

Beredskapsvakt Bernt Olav Opheim bekrefter at situasjonen er den samme også i Sør-Trøndelag. Mannskap har vært ute og gjort tiltak over hele fylket.

- Utfordringen nå er at været har slått om ganske plutselig. Så tidligere har mannskapene vært ute og høvla veiene, men nå fryser det plutslig på oppå der, så nå må vi få ut strøapparatene, sier Opheim til adressa.no.

I tillegg sliter mannskapene med noen veier, som fylkesvei 65, der veiene er såpass slitte sommerstid, at det dannes spor i veien. Der blir høvelen liggende oppå sporene, slik at de ikke kommer seg skikkelig nedpå veidekket.

- Er det ikke det ene, er det det andre, sier han.