Ifølge politiet på stedet skal kjøretøyet ha stått fast i en liten time på E39 ved Hemnkjølen. Det utenlandske vogntoget skal ha dårlige dekk og i tillegg dårlige kjettinger.

- Personbiler kommer seg forbi, men det er verre med vogntogene. Ifølge patruljen vår så foregår det bilberging på stedet nå, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt klokka 12.30.

Adressa.nos reporter på stedet melder om flere hundre meters kø på grunn av vogntoget. Det ene kjørefeltet er åpnet etter at bilberger kom til stedet.

Sjåfør lettere skadd i Agdenes

Operasjonssentralen fikk i 12-tida også melding om et utenlandsk vogntog som har kjørt av fylkesvei 710 ved Ingdal. Kjøretøyet var på vei mot Agdenes da det havnet i grøfta.

- Det sperrer delvis kjørebanen, men ligger også i grøfta, sier Handegard.

Politiet har sendt av gårde en patrulje til ulykkesstedet.

Adressa.nos reporter på stedet forteller at sjåføren er lettere skadd. Ambulanse er tilkalt.

- Det polske vogntoget ligger godt ned i grøfta, det kan nok ta sin tid før han er oppe på veien, sier reporter Thomas Kothe-Næss.

- Gikk i krabbefart på fv 30

Et annet utenlandsk vogntog fikk problemer på fylkesvei 30 i Haltdalen i Holtålen kommune.

- Flere bilister ringte inn til oss og fortalte at trafikken gikk i krabbefart, og at de ikke kom seg frem på grunn av et vogntog, sier Handegard.

Politiet rykket ut og stanset vogntoget rundt klokken 12.45. Sjåføren ble pålagt å ha på kjetting - som han hadde med seg i kjøretøyet.

- Man kommer ikke så langt på sommerdekk i vinternorge, konkluderer operasjonslederen.

Dette polske vogntoget havnet utenfor veien ved Ingdal. Foto: THOMAS KOTHE-NÆSS