«Sier Værnes og kommer alltid til å si Værnes. Kan jo ikke ha navnet Trondheim når det ligger i Nord-Trøndelag og Stjørdal.»

Det skriver en leser i kommentarfeltet på Adresseavisens Facebook-side.

Debatten har rast etter tirsdagens artikkel om Venstre-politiker Ragna Straume i Stjørdal, som foreslo å bytte navn på Trondheim lufthavn Værnes.

- Folk sier at Stjørdal blir forbigått. Nå diskuteres det fylkessammenslåing i Trøndelag, som vil få store ringvirkninger. Da mener jeg det er viktig å markere seg. Du lander tross alt i Stjørdal, og ikke i Trondheim, sa Straume til Adresseavisen.

- Har ikke skjønt poenget

Utspillet fikk folk til å reagere.

«Stjørdal International Airport, Hell. Vi får takke høyere makter for at hverken Venstre eller De grønne styrer dette landet. Venstres representant har åpenbart ikke skjønt at poenget med ett fylke i Trøndelag er å samle området – ikke konkurrere med hverandre. Trøndelag skal konkurrere med Bergen og Oslo, ikke Stjørdal med Trondheim.», skriver en annen leser.

Les også: «To Hell and Back»

Over 5000 stemte

I en uhøytidelig spørreundersøkelse gjennomført av Adresseavisen svarte leserne at de ønsket å beholde det nåværende navnet Trondheim lufthavn Værnes.

Hele 51 prosent vil beholde navnet. Forslaget Hell International Airport ble en god nummer to og sanket inn 41 prosent av stemmene. Det tredje og siste navneforslaget Stjørdal lufthavn Værnes fikk kun 8 prosent.

I skrivende stund har 5338 stemt på de tre alternativene.

Destination Hell

I saken oppfordret Adresseavisen leserne til å komme med egne forslag. Her er noen av dem:

«Ladys and gentlemen, please go to gate for destination Hell, departure from gate 17. We wish you a pleasant flight. Hvor tøft hadde ikke det vært for engelsk-språklige turister»

«For å skape turisme og gjerne sameksponeringer med konserter og andre kulturarrangement burde flyplassen hete HELL International Airport, man kan tenke seg det blir mange som drar dit for å ha vært i Hell, samt kulturarrangement kunne fått et løft, Kom og se X Live i Hell og sov der en natt om du tør.»

«Hva med å danne et lite mindretall og kalle den Nidaros Lufthavn istedet?»

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.