Et boligkompleks i Buvika i Skaun fikk omfattende skader i en brann 7. august. Én leilighet ble totalskadd i brannen.

- Vi konkluderer med at det mest sannsynlig er lynnedslag som er årsak til brannen. Vi har ikke sendt krimteknikere, men baserer dette på vitneutsagn, forklarer fungerende lensmann i Skaun, Randi Fagerholt til adressa.no.

- Voldsomt smell

Hun forteller at både han som befant seg i leiligheten som ble hardest rammet og hun som bor i leiligheten under, har gitt omtrent samme beskrivelse av det som skjedde.

- De hørte et voldsomt smell i taket, deretter hørte de knitring. Da de løp ut for å undersøke, oppdaget de flammer og røyk fra taket, sier Fagerholt.

Store skader

Hun understreker at det ikke er noen mistanke om straffbare forhold. Det er ikke mulig å undersøke taket på grunn av de store skadene.

- Leiligheten er nedbrent, og det er vanskelig å si nøyaktig hvor lynet traff, sier hun.

Stig-Inge Leistad fortalte adressa.no at han passet på leiligheten til sin far da lynet slo ned.

- Jeg sprang ut da jeg så at det kom inn vann fra et hull i taket, sa han til adressa.no samme dag som leiligheten brant.

Sjelden brannårsak

Fungerende lensmann Fagerholt forteller at politiet omtrent er ferdig med etterforskningen av brannen.

- Boligkomplekset blir frigitt til huseier nå, fordi det er meldt vanvittig regn i ettermiddag. De ønsker nok å sikre eiendeler fra å bli våte, forklarer Fagerholt.

I fjor sommer var det også noen lynnedslag i området som førte til brann, men Fagerholt forteller at denne brannårsaken er en sjeldenhet.

- Det er ikke så ofte det skjer.

Stig-Inge Leistad passet bare på leiligheten for sin far som er på ferie. Foto: Ole Martin Wold