Trønderavisa kan fortelle at en mann i 60-årene i går ble huket for fyllekjøring med traktor.

- Det tar tid å sjekke ut en slik sak, med avstandene vi har i Namdalen.  Det var folk i nærområdet som meldte fra, og vi mistenker at det kan være et element av nabokrangel som ligger bak, sier operasjonsleder Bård Krogstad.

Sammenslåing

I Meldal har politikerne bestemt seg for å ikke gjennomføre rådgivende folkeavstemning om kommunesammenslåingen, skriver Avisa Sør-Trøndelag. Meldal kommune står mellom to valg. Enten å bli værende som egen kommune, eller slå seg sammen med Orkdal, Agdenes, Skaun, Snillfjord og Rindal.

Også på NRK Trøndelag sine sider er det sammenslåing som troner på topp, men her er det snakk om fylkessammenslåingen. Etter å ha fått kritikk fra flere lokallagsledere for håndteringen av prosessen rundt sammenslåing går ledelsen i Nord-Trønelag Arbeiderparti likevel enstemmig inn for å slå sammen de to trøndelagsfylkene.

- Med et samlet Trøndelag vil vi få en helt annen slagkraft sentralt. Ikke minst i utviklingen av næringsliv, samferdsel og internasjonalt. Vi får en stortingsbenk på størrelse med Oslo, Akershus og Hordaland og større innflytelse på landsmøtene i partiene, sier Trond Giske, nestleder i Arbeiderpartiet.

Billig mat

I Melhus har en ny app-trend inntatt Melhus Bakeri. Via appen kan en få dagsferske bakevarer til en tredjedel av vanlig pris ved stengetid.

– Vi kaster alt for mye mat her i landet. Dette er vårt bidrag, sier daglig leder Lars Utseth ved Melhus Bakeri til Trønderbladet.

På Frøya trenger de nå helsefagarbeidere. Hitra-Frøya skriver at kommunen er bekymret for rekrutteringen til omsorgstjenesten, og formannskapet har derfor vedtatt at kommunen ikke skal ha noe tak på hvor mange lærlinger de tar inn. Riktignok med forbeholdt om at kommuneøkonomien holder.

Fosna-Folket kan fortelle om Marit Eide Dahl fra Ørland som nå skal nedoer til Lesvos igjen for å hjelpe flyktninger. Sist gang var hun på strendene, denne gangen skal hun bistå ved flyktningeleiren Moira.

- Jeg tror det blir like tøft å være i leiren som å ta i mot flyktningene på stranda, sier hun til avisen.

Mindre brann

Mellom Sona og Hegra i Stjørdal kommune fører et kuriøs oppdeling av fylkesveien på sørsiden av elven til at kommunen har ansvaret for hele to kilometer vei.

– Det er ganske upraktisk, men det er faktisk slik at vi må kjøre kommunens veghøvel til Sona for å høvle 2 km kommunevei, mens ansvarlige for fylkesvegen på begge sider høvler inntil og fra begge ender av strekningen med kommuneveg, sier fagansvarlig for samferdsel i Stjørdal kommune, Ketil Fiskvik, til Bladet.no.

På Flatanger førte en stråleovn på et bad til røykutvikling og mindre skader i en enebolig i natt, ifølge Namdalsavisa. Huseier skal ha våknet av røykvarsleren, og det skal bare være snakk om mindre skader.