- Generelt forventer regionen en veldig bra sommer innen ferie- og fritidsturisme. Dette viser også tallene så langt, sier fungerende reiselivssjef Petra Sestak til Adresseavisen.

Det er flere grunner til at tallene for Trøndelag øker: Den generelle globale reiselivsveksten, men også et målrettet markedsarbeid. I tillegg gir produkter som Den gyldne omvei og nye nisjeopplevelser som sykkelturer og pilegrimsturisme, som har blitt en trend for tyskerne, til en positiv vekst. En svak norsk krone hjelper selvfølgelig også, siden det blir billigere å reise til og i Norge for utenlandske gjester.

August blir gullmåned

Visit Innherred melder om atenkelte hotell er så å si fullbooket i noen helger og midtukedager de nærmeste ukene. Enkeltaktører har meldt at trafikken i juni har vært like god som en god dag i juli, så følger trafikkutviklingen kurven fra tidligere år, er prognosen svært god. Stiklestad Nasjonale Kultursenter har dessuten forhåndssolgt flere billetter til Spelet om Heilag Olav i år enn i fjor.

Visit Trondheim melder at august blir en fantastisk måned for hotellbransjen, siden det er veldig mange arrangementer og events i byen.

Flere visningsturer

Overnattingsstatistikken for april er klar, og viser at kommersielle overnattinger i Trøndelag har gått opp med 4.4 prosent mot 3.3 prosent som er landsgjennomsnittet (sammenlignet med 2015). Nordmenn bor mer på hotell i Trondheim og har en økning på 30,1 prosent (landgjennomsnittet øker med 1,1 prosent). 16,7 prosent flere utlendinger overnattet i Trøndelag.

- Vi satser på flere presseturer og har aldri før hatt så mange internasjonale journalister i regionen, sier Sestak, som har hatt elleve tyske journalister på visningstur sammen med Innovasjon Norge de siste dagene.