Over 26 000 håpefulle har i år søkt høyere utdanning ved NTNU.

Av de 11 800 som hadde universitetet som førstevalg er i overkant 8000 tilbudt studieplass.

Profesjonsstudiet i psykologi er det mest populære studiet med over 2 300 søkere - 90 er tilbudt studieplass.

Teknologitrend

At det er flere jenter som søker seg til teknologifagene er en trend som virker å tilta.

- Vi er godt fornøyde. Tidligere har jenter vært lavt representert her, og vi har derfor hatt et hovedfokus på rekruttering av jenter, sier Inge Fottland, studiesjef ved NTNU.

Så langt er 850 jenter tilbudt studieplasser ved 5-årig master innenfor sivilingeniørutdanningen, en økning på 100 fra fjoråret - totalt fikk 2 300 tilbud.

- Det er en trend at jenter også er mer interessert i teknologi- og realfagene, som tradisjonelt har vært mannsdominert, sier Fottland.

Flere kom inn på HiNT

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) kan også skilte med gode søkertall. Så langt er 1577 tilbudt skoleplass, noe som er en økning på 2,5 prosent fra fjoråret.

Profesjonsutdanningene innenfor helse, oppvekst og næring er mest etterspurt.

- Det er gledelig å se. Oppgangen på 22 prosent i antall førsteprioritetssøkere fra 2012 gjør at vi får noe lengre ventelister ved en del utdanninger, sier rektor Steinar Nebb ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Øvrige studieplasser:

Dronning Mauds Minne Høgskole hadde totalt 1012 søkere, hvorav 393 ble tilbudt skoleplass. Barnehagelærer hovedmodell heltid, var den mest etterspurte utdanningslinjen.

Høgskolen i Sør-Trøndelag fikk inn 14080 søkere, hvorav 3507 ble tilbudt studieplass. Økonomi og administrasjon var det mest populære studiet med 2944 søkere.