- Mannen ble funnet i terrenget med brukket fot, sier operasjonsleder Tonje Våden ved politiet i Nord-Trøndelag.

Sykehuset Leavnger opplyser at mannen er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil.

Funnet av redningshelikopter

Mannen ble funnet av et Sea King redningshelikopter og ble flydd til Sykehuset Levanger. Han ble funnet ved Merraskaret. Navigatør Kristian Vedvik opplyser at Sea King redningshelikopteret fant mannen klokken 16.02. Da hadde de vært ute og søkt siden klokken 15.50.

- Det var kuppert og ulendt terreng der han ble funnet, sier Vedvik.

Redningshelikopteret kunne ikke søke i området lørdag der mannen ble funnet på grunn av tåke og dårlig vær. Søndag var de fint vær og gode søkeforhold, ifølge Vedvik.

Mannen har vært savnet siden 02-tiden natt til lørdag.

Helikopter på hver sin side av grensen

Et Sea King redningshelikopter fra Ørland bisto i søket. I tillegg deltok et helikopter i søket på svensk side av grensen.

Røde Kors, Norske redningshunder, politihunder, Sivilforsvaret og Heimevernet bidro også i letingen etter den savnede verdalsmannen i 40-årene.

Ingen har hørt noe siden onsdag

Ingen hadde hørt noe fra den savnede mannen siden onsdag. Grunnen til at familien ventet med å melde mannen savnet var at de trodde han kunne oppholde seg på ei hytte i nærområdet. Flere av hyttene skulle sjekkes ut søndag.

Området der det ble søkt var 20 ganger 20 kilometer. Letingen tok utgangspunkt i den savnedes bil. Bilen var parkert ved turveien Karl Johans klev, som går over til Norge, ned til Ådalsvollen.

Svensk politi ledet leteaksjonen.