Brekken: Inne søker bygdefolket sammen. Barn, voksne, eldre, lærere.

De fleste kommer kjørende til Brekken oppvekstsenter denne fredags formiddagen. Noen bor nærmere og kommer til fots. Noen leverer kake. Presten kommer også.

Egentlig skulle skolen være stengt. En inneklemt dag mellom helligdag og helg. Men dørene er åpne for alle som kommer.

De søker trøst i fellesskap og samhold. Kanskje søker de også noe som kan forklare det meningsløse som skjedde for mindre enn to døgn siden.

En ung tobarnsmor fra bygda ble uten forvarsel revet vekk. På vei hjem fra Trondheim, til mann og barn i huset på Brekkmoen.

Akkurat i det hun kjørte under en ny veibro som bygges ved Leangen kollapset hele konstruksjonen. Tobarnsmoren og en av arbeiderne på anlegget hadde ikke en sjanse.

Tragedien skjedde langt unna Brekkebygd, men slo likevel ned så skremmende nært – midt i den lille fjellbygda – brått og ubarmhjertig.

Det kan virke umenneskelig å forstå og å ta inn over seg, at en svært avholdt, dyktig og aktiv kvinne i sin beste alder plutselig ikke er der lenger.

Det var den 37 år gamle Ingeborg Gundersen fra Brekken som omkom da bilen hun kjørte ble rammet av brokollapset ved Leangen i Trondheim onsdag ettermiddag, melder politiet i Sør-Trøndelag.