Ledelsen ved Oppdal booking holdt klokken 13 torsdag et orienteringsmøte om situasjonen for selskapet. Her ble det klart at Wenaas-gruppen vil legge ned Quality Hotel Oppdal så raskt som mulig. De ønsker nå kun å drive med skiheiser fremover.

- Dette er en trist dag for Oppdal, sier ordfører Ola Røtvei til adressa.no.

De ansatte fortviler

Hotellet er 90 år gammelt i år, og et landemerke i Oppdal. 33 ansatte mister jobben som følge av avviklingen.

Disse sitter ifølge adressa.nos reporter nå utenfor hotellet og prater med hverandre. Dette får store konsekvenser for de ansatte, og de er både fortvilet og forbannet. De er sterkt uenig i at hotellet er ikke lenger er lønnsomt å drive.

Hilde Rislien er valgt til ny tillitsvalgt for de ansatte. Hun gikk i møte med Fellesforbundets representant, Børge Ånesen, og begge skal delta i forhandlingene med ledelsen om hvordan hotelldriften skal avvikles.

Uholdbar konkurransesituasjon

Ledelsen har kommunisert ut til de ansatte at de ønsker å avvikle hotelldriften for alltid. De mener at konkurransesituasjonen i Oppdal er uholdbar, og at Skifer Hotel har tatt for mange av gjestene. Ledelsen vil ikke kommentere saken før forhandlingene er over i ettermiddag.

Hotellmannen Jens Nagel ble nylig ansatt for å rydde opp ved Quality Hotel Oppdal. Han sa i forrige uke opp med umiddelbar virkning.Den tidligere tillitsvalgt ved hotellet ble tidligere avskjediget av Oppdal booking. Vedkommende føler seg usaklig oppsagt, og partene skal møtes i retten i januar.

Presset arbeidsmarked

Ordfører Røtvei er overrasket og skuffet over beslutningen om å legge ned. Han synes det er trist for reiselivsnæringen og for hotellets ansatte. Røtvei sier til adressa.no at man nå må vurdere hvordan man skal møte situasjonen, som får konsekvenser for arbeidsmarkedet i kommunen.

I tillegg til de som mister jobben ved Quality Hotel, har skiferbedriften Minera halvert staben.

Quality Hotel Oppdal blir lagt ned. Foto: TOMMY FOSSUM