- Det eneste jeg har gjort er å bære et kostyme, sier mannen som lørdag kveld ble påkjørt av politiet i Verdal sentrum.

Han sitter igjen med et ødelagt kne, blåmerker og en anmeldelse for det politiet omtaler som truende adferd med en våpenlignende gjenstand.

Gikk alene

- En patrulje så en mann med det som så ut som en sabel og en buff trukket opp foran ansiktet. Han var på vei inn på et utested, og for å hindre ham fra å ta seg inn dit så stoppet patruljen ham med bilen, sa operasjonsleder Monica Ravlo til Adresseavisen i etterkant av hendelsen.

- Jeg hadde vært på en utkledningsfest i Verdal. Det var rundt 100 personer der som hadde kledd seg ut. Da klokken begynte å nærme seg midnatt gikk jeg uheldigvis alene fra et utested til et annet med masken på og en lekesabel i hånden, forteller mannen.

Mannen, som ønsker å være anonym, er i 40-årene og var utkledd som Jason i filmen «Fredag den 13ende».

Anmelder ikke politiet

- Jeg gjorde ikke annet å gå mellom de to utestedene da de kjørte rett på meg. Jeg sa ikke noe galt eller noe. Når det er sagt skjønner jeg at de reagerte på utkledningen, men de hadde ikke trengt å kjøre på meg. De kunne jo stoppet foran meg i stedet for.

Politiet sier at påkjørselen ikke skjedde i stor fart, og at mannen tok hendelsen med fatning. Mannen i 40-årene sier at han ikke har noen plan om å anmelde politiet etter hendelsen.

- Nei, jeg orker ikke å gjøre noe med det, sier mannen.

Jason-masken fra filmen «Fredag den 13ende». Foto: Alhovik / Shutterstock / NTB scanpix