- Dette er en veldig alvorlig hendelse, sier Johan Nyqvist, som er rovdyrforvalter i fylket.

Angrepet skjedde i åttetiden i dag tidlig, da mannen i 50-årene og en kamerat befant seg i området ved Sielkentjahke, øst for Gäddede. Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadd, melder Østersundposten.

Mannen i 50-årene tilhører Ohredahke sameby, og skal ha vært i området for å overvåke reinkalving da bjørnen angrep.

Bjørnen avlivet

Det er uklart hva som førte til at bjørnen gikk til angrep. Ifølge Länstidningen i Østersund ble bjørnen skutt og drept av turkameraten. Deretter fikk han alarmert ambulansetjeneste og politi.

Hentet i ambulanse

Enn så lenge vet man ikke hvor omfattende skader mannen har fått, og det er heller ikke kjent om turkameraten fikk skader i angrepet. Et ambulansehelikopter hentet mannen ut av området, og landet ved Östersund sjukhus ved 11-tiden i formiddag.

Sjeldne angrep

- Det er uvanlig at bjørner angriper mennesker som bare er ute i skogen og går, og risikoen for å gå seg på en bjørn er også liten, sier Johan Nyqvist. Han sier at dersom bjørner går til angrep, skjer det nesten alltid fordi bjørnen er skadeskutt eller har vært i kontakt med en hund.

Ifølge LT har fylkesmannen gitt fellingstillatelse på en bjørn i samme område, men man vet ennå ikke om det er denne bjørnen som nå er avlivet.

- Politiet etterforsker saken, og vi vet foreløpig ikke mer, sier Nyqvist.