På fredag starter historiens 22. vinter-OL i Sotsji. I de neste ukene vil nordmenn benke seg foran TV-skjermen for å se Petter Northug, Emil Hegle Svendsen, Aksel Lund Svindal og resten av nordmennene kjempe om de prestisjefulle gullmedaljene i Russland.

Førsteklassingene ved Sørborgen SFO i Klæbu er også klar for OL-fest.

Laget OL-vindu

De små klæbyggene har nemlig beveget seg inn i det kreative hjørnet.

- Vi har laget et flott OL-vindu på SFO, hvor vi har brukt piperensere, sugerør og vattkuler for å lage Petter Northug, Marit Bjørgen og mange andre utøvere. Slalåmbakke, skihopp og mange slags flagg har det også blitt, sier Benthe Storvold Langås ved Sørborgen SFO.

Hun forteller videre at ungene har vært veldig engasjerte og flinke under byggeprosessen.

- Litt for små

Det var Langås selv som introduserte OL for barna. Hun mener barna har vanskeligheter med å skjønne hvor stort mesterskapet i Sotsji faktisk ser.

- Jeg begynte å fortelle om hva OL er, hva det går ut på og så videre. Jeg forklarte også at de ulike OL-ringene representerer hver enkel verdensdel, sier barne- og ungdomsarbeideren.

Hun sier at ungene er veldig ivrige, men er usikker på om de skjønner hvor stort et OL er.

- Jeg tror de er litt for små til å skjønne hva det faktisk er, og de har vanskeligheter med å skille et vanlig skirenn og et skirenn i OL, forteller barne- og ungdomsarbeideren.

Heier på Bergrem

Selv om det er langt mer kjente utøvere som står høyest i kurs hos barna, har Klæbu også en egen utøver på plass i de olympiske lekene.

Snowboarder Torgeir Bergrem ble i full hast sendt til Sotsji etter at forhåndsfavoritten Torstein Horgmo skadet seg stygt på trening i OL-løypen mandag.

Førsteklassingene har laget noe helt spesielt til sin sambygding.

- Vi har laget et eget snowboard med en gullmedalje på til ære for Torgeir Bergrem. Vi sendte bilde av kunstverket til hans foreldre, og de skulle videresende det til Torgeir selv, forteller Langås.

Hun kan også fortelle at Bergrem er stolt av å være fra Klæbu, og har derfor markert dette på snowboardet sitt.

- Han har tallene 7540 på brettet sitt, som er postnummeret til Klæbu. Bergrem er veldig glad i byda si, og det er en fin måte å vise sin kjærlighet på. Dette er også første gangen en klæbygg deltar i OL, og det er selvfølgelig kjempemorsomt for oss, sier barne- og ungdomsarbeideren.

Snowboard-utøveren kvalifiserte seg imidlertid til semifinale i slopestyle tidligere i dag. Både semifinale og finale i øvelsen arrangeres lørdag.

- Passende tid å ha pappaperm

Folk er meget opptatt av OL, og Adressa.no spurte hvordan våre lesere skal få med seg trøndernes medaljejakt i Sotsji.

«Meget passende tid å ha pappa permisjon, så vi er en gjeng pappaer som leker å passer unger på skift! Topp stemning!», skriver Hans Petter Aasan på Adressa.no sin Facebook-side.

Oddbjørg Øiberg skal ha en ekstra ferieuke:

«Jeg skal ha ei ekstra ferieuke jeg fikk overført fra 2013. På jobben har vi radio'n».

«Hjemme i godstolen. Gleder meg :)», skriver Ellen Mathilde Bakken.

Anne Kvernberg skriver dette:

«Får vel lov, men har ikke tid. Yrket tilsier at brukerne trenger oss enten det er OL eller ikke. Får se på TV når jeg kommer hjem.»

Tips oss

Hvordan skal du få med deg OL-sendingene fra Sotsji fremover?

Send ditt svar til webred@adresseavisen.no. eller legg en kommentar på Adressa.nos Facebook-side.

Du kan også sende inn bilder på epost eller legge til #adressa på Instagram.

Her er OL-vinduet til Sørborgen SFO. Foto: Sørborgen SFO
Marit Bjørgen har blitt grå i håret. Foto: Sørborgen SFO
Eirin (t.v) og Charlotte er to av elevene som har bidratt i OL-vinduet. Foto: Sørborgen SFO