Drømmer du om å eie din egen øy, er det kanskje nå du bør slå til. To forskjellige øyer på Nordmøre er for tiden til salgs.

Vågbøøya like ved Vågbø i Tingvoll kommune beskrives som et usjenert og avskåret «kongerike» på over 90 mål. I tillegg til plenareal, svaberg, dyrka mark, innlandsbeite og skog, har øya et eldre småbruk fra rundt 1800, forteller megler Marius Mellemseter.

Nostalgi eller komfort?

- Det er en ganske eksklusiv eiendom som ligger veldig fint til, med fin utsikt mot fjord og fjell. Øya ligger i en rolig fjord med gode muligheter for båtliv. Det er ikke bo- og driveplikt på småbruket, sier Mellemseter.

Øya har en prisantydning på 5,4 millioner kroner. Det er 850 000 kroner mindre enn da øya lå ute til salgs i fjor sommer.

- Vi har 20 interessenter registert, men ingen veldig seriøse ennå, sier Mellemseter som tror øya kommer til å bli solgt i løpet av sommeren.

- Vi ser for oss to typer kjøpere til en slik øy. Enten de som liker nostalgien, og som ønsker å ivareta og kanskje gjøre noen små utbedringer. Og så har du de som vil gjøre store endringer, i forhold til økt komfort og/eller utvikling av eiendommen. Nå har vi satt ned prisen, og da blir eiendommen mer interessant for vanlige folk også, sier Mellemseter.

Sjeldent rikt dyreliv

Den andre øya, privatøya Kunna, er på 160 mål og ligger i Aure. Øya ligger i det som beskrives som et fantastisk naturområde, med utstikt til Tustnatoppene mot sør, og mot Smøla, Skipsleia til Hurtigruta og skjærgården mot nord.

Med på kjøpet følger en hytte på 70 kvm oppført på 60-tallet og 90-tallet, og et båthus fra begynnelsen av 2000-tallet og flytebrygge.

Prislapp: 1,980 millioner kroner.

Ifølge annonsen er dyrelivet rundt øya sjeldent rikt, med med havørn og andre sjøfugler, sjøoter og mink, fisk, krabbe og hummer.

Begge øyene er cirka 2,5 timers kjøring fra Trondheim.