Langnesodden camping i Åfjord er rammet av uværet «Roar». Ekteparet Vidar og Lene Rørstad Røyseths campingvogn har drevet 40-50 meter fra plassen sin og står nå sammen med en annen vogn og dunker inni noen trær.

- Stordalsvatnet har steget mye og flommet inn på campingplassen slik at de vognene som stod der har flytt opp og flyttet på seg på grunn av vann og sterk vind.

Det er også noen plattinger som driver rundt i vannet, opplyser Vidar Røyseth på telefon fra Åfjord.

Lurer du på hvor «Roar» har vært? Følg med i vårt direktestudio.

Skulle på vinterlagring

- Jeg får ikke tak i vogna, det er for risikabelt å ta seg ut dit nå, sier Røyseth, som er bosatt i Trondheim.

Han vet ikke hvilke skader vogna har fått. Røyseth dro fra Trondheim i morgentimene i dag for å hente vogna og sette den på vinterlagring på Austrått.

- Jeg dro litt tidligere enn planlagt i dag på grunn av værmeldingene, men ble akkurat noen timer for sen, konstaterer han.

Én person er meldt omkommet i forbindelse med sikringsarbeid på privat eiendom i Agdenes under uværet i natt.

- Fin plass

Ekteparet har hatt vogn stående fast på campingplassen i sju-åtte år. Han beskriver Langnesodden som en liten og veldig fin campingplass.

- Det er selvfølgelig kjedelig. Men det er ingen personskader, så sånn sett går det greit, sier Røyseth.

Campingplassen ligger ved Stordalsvatnet, rundt sju kilometer fra kommunesenteret Årnes i Åfjord kommune. De har normalt 25 vogner stående sommerstid og ni hytter.

- Det er et par av hyttene som ligger nærmest vannet som har fått vann oppover veggene. Det blir nok et ganske stort skadeomfang, men det vil ta noen dager før vi får oversikt. Vi har aldri vært ute for så stor vannstand før, sier campingplasseier Espen Naustan.

Besteforeldrene hans Oddny og Åsmund Naustan startet campingplassdriften Langnesodden på 50-tallet, og dagens eier har drevet i ti år nå.