– Det er vannskader over alt. Det kan også hende vi må ned med smøre- og vaskehallen. Den er totalskadet. Vi venter på skjønn. Men vi har nå åpnet bensinsalget igjen, og vi har en del vinterrekvisita å tilby. Vi håper å kunne åpne litt på verkstedet i neste uke. Men det blir ei god stund til det blir full drift ja, forteller eier av Vuku Bilsenter, Jostein Haga til Verdalingen.

Stor aktivitet

Ei uke etter flommen er snekkere og elektrikere er i fullt arbeid ved bensinstasjonen. Innvendige vegger opg gulvebelegg er fjernet. Skadene er i millionersklassen. Lokalene er så godt som ugjenkjennelige. Innehaver Jostein Haga mister ikke motet av den grunn, skriver Verdalingen.

– Vi gir aldri opp. Det går sin gang. Vi lar oss ikke knekke av en liten flom. Men nå må det gjøres noe med elva. Fossen må skytes ned, slik at det blir dypere løp for vannmassene. Et alternativ er å bygge for, mener Haga, og legger til at bilberginga og redningstjenesten fungerer som normalt.

Aldri opplevd liknende

På de 42 årene Haga har jobbet på bensinstasjonen, har han aldri opplevd maken til flom.

– Vi har aldri hatt flomskade før. Dette er nok uten tvil den største flomskaden her i kommunen. Men det gikk heldigvis bra med bensintankene. Bensinen er kontrollert og den er i skjønneste orden. Hele anlegget er trykktestet, og alt fungerer som det skal. Det eneste vi måtte skifte ut var pumpemotorene og dataanlegget, forteller en optimistisk innehaver.

Vuku opplevde store vannmengder, nå er oppryddingsarbeidet i gang. Foto: KJELL A. OLSEN