- Det er en uting hvis dette får utvikle seg, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han er ikke spesielt imponert over de to mennene på henholdsvis 20 og 26 år som lekte seg på Liavatnet i Frosta søndag ettermiddag. Nå er de anmeldt for å ha kjørt personbil i utmark og på et islagt vassdrag.

Ble anmeldt

- Dette er noe herk. Det er meldt at det var familier på vannet som gikk på ski og koste seg, mens disse to var ute og kjørte. Det er ikke ofte vi opplever dette, så juristene våre må ta en skikkelig vurdering på reaksjonen, sier Tiltnes.

Patruljen dro til stedet og møtte to sjåfører i hver sin bil. Det ble ikke tatt beslag i førerkort, men de ble anmeldt for forholdet.

- Ulovlig snøscooter-kjøring i utmark bruker å ende med høye bøter, eksemplifiserer Tiltnes, som håper at dagens hendelse kan være til skrekk og advarsel.

- Bruker isen som glattkjøringsbane

- Noen synes det er fryktelig gøy med islagte vann som fungerer som en stor glattkjøringsbane. De kan herje og skrense rundt, men jeg foreslår at de finner seg noen lovlige baner å gjøre det på, sier han.

Politiet fikk melding om den farlige kjøringen i 15-tida søndag ettermiddag, men det var ikke før like etter 17.00 at politiet tok seg en alvorsprat med sjåførene.