Politiet fikk melding om ulykken klokka 17.30 tirsdag ettermiddag, og alle nødetater ble sendt til ulykkesstedet, som ligger like nord for skisenteret i Haugsdalen i Rissa.

Tre personer involvert

En eldre mann ble bekreftet omkommet klokka 18.11 etter at det hadde blitt arbeidet med livreddende førstehjelp på stedet. Han var passasjer i den ene bilen. Det var til sammen tre personer involvert i hendelsen.

- En kvinne i 60-årene var sjåfør i bilen hvor den omkomne var passasjer. Hun ble lettere skadd, og ble fraktet til St. Olavs Hospital. I den andre bilen var det en kvinnelig sjåfør i 40-årene som kom fysisk uskadd fra hendelsen. Hun ble også sendt til St. Olavs Hospital for en sjekk, opplyser lensmann Rune Halvorsen i Fosen politidistrikt til Adresseavisen onsdag formiddag.

Han forklarer at det er viktig å sjekke indre organer på personer som er involvert i en høyenergiulykke. Det er 80-sone på stedet hvor ulykken inntraff.

- Mistet kontrollen

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og politiets kriminalteknikere dro til stedet for å gjennomføre undersøkelser.

- Vi kan danne oss et bilde av ulykken. Det er åpenbart at den ene sjåføren mistet kontroll over kjøretøyet, og havnet i motsatt kjørefelt, sier Halvorsen.

Bilen fikk dermed en snurr og traff med bakenden i fronten på bilen hvor den omkomne og sjåføren i 60-årene befant seg.

- Flere vitneavhør

Det er for tidlig å si noe om årsaken, men Halvorsen opplyser at det var glatt på strekningen.

- Det ble tatt en del vitneavhør på stedet, og det er også flere vi skal snakke med i etterkant. Det var flere av dem som kom kjørende som bidro med aktivt redningsarbeid, og vi er veldig takknemlig for hjelpen, sier Halvorsen.

Fylkesvei 715 ble stengt som følge av ulykken, men ble åpnet for normal trafikk senere på kvelden. Lokalt politi sa til operasjonssentralen at de forlot ulykkesstedet i 22-tiden.

En luftambulanse tok med seg en av pasientene til St. Olavs Hospital. Foto: Ole Andreas Vekve