Grete Selbo bor rundt 100 meter fra småbåthavnene i Sagvika og Djupvika på Nord-Statland i Flatanger.

Hun forteller at bølgen, som sannsynligvis ble skapt av en stor stein som raste i sjøen, ødela bryggene i Sagvika på Nord-Statland fullstendig.

- Vannet har tatt med seg alt som var av brygger, forteller Selbo til adressa.no.

-  Man skulle tro at det er dommedag etter alt som har skjedd. Det er ubeskrivelig uten at vi har sett det selv, sier hun.

- Tsunami

Selbo så ikke selv at bølgen rammet, men hun dro straks ned til til havna etter at hun fikk beskjed om hva som hadde skjedd.

- Jeg snakket med ei som har kontor her nede. Hun satt og arbeidet da bølgen slo inn over bryggene. Plutselig lå en av cabincruiserne som ligger ved havna langt oppå land. Det virker som om det er en tsunami som har rammet. Sjøen er også mye lavere nå etter bølgen, enn den er til vanlig, forteller Selbo.

Ifølge Selbo har ikke bølgen tatt med seg husene som står oppå bryggene.

- Bølge på fire meter

Terje Duklæt ble selv vitne til at bølgen slo inn over moloen i Djupvika, hvor flere båter ligger fortøyd.

- Jeg kjørte ned til moloen fordi jeg lurte på hva som var utpå vannet. Da jeg kom ned til moloen skjedde det ikke mye, så jeg gikk inn i bilen igjen. Men akkurat i det jeg skulle kjøre, så jeg plutselig noe som kom innover sjøen. Det tok meg et par sekunder å skjønne hva som skjedde, men jeg forsto fort at det var en bølge, forteller Duklæt.

Han sier at bølgen slo inn over moloen som er rundt fire meter høy.

- Moloen tok av for ganske mye av bølgen, men den tok med seg flere båter da den kom rundt moloen og inn i bukta. Etter at den trakk seg tilbake, lå det i hvert fall tre båter på bunnen av sjøen, og alt vannet inni bukta forsvant. Nå har vannet kommet tilbake, men én båt har sunket. Det meste av flytebryggene her er ødelagt, forteller Duklæt.

Settefiskanlegg ødelagt

Ifølge Duklæt ligger det et settefiskanlegg like utenfor Djupvika. Han forteller at det fikk hard medfart da bølgen kom.

- Det er en vannledning inn til anlegget som er revet av. De har mistet vannet til all smolten, sier Duklæt.

Sperret inne

Skredet som har gått ved Sagvika har også tatt med seg veien som går fra huset til Selbo, slik at hun nå er sperret inne.

Duklæt forteller at han har blitt bedt om å parkere bilen sin på veien ned til moloen i Djupvika, slik at ingen kommer seg til stedet.

- Jeg har blitt bedt om å bli her jeg er. Jeg håper at det ikke blir hele kvelden, det er ikke så fryktelig varmt her og mye vind, sier Duklæt.

Raset skal ifølge politiet ha gått mellom Nedre Langvika og Saltbuodden på Nord-Statland i Namdalseid