Volden mot en 19 år gammel syrer i Namsos, som ble kjent i media torsdag, har skapt sterke reaksjoner. To menn er siktet for legemsfornærmelse etter voldsepisoden, som ble fanget på film.

- Har ikke ord

19-åringen fortalte torsdag om episoden.

- Det kom to hvite gutter og slo meg ned. Først slo han ene meg så jeg falt på veien. Så kom det en annen gutt og holdt fast hodet mitt, og slo det ned i asfalten, sa 19-åringen til Namdalsavisa.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Arnhild Holstad, sier til Namdalsavisa at hun reagerer sterkt på videoen. Nå varsler hun og AUF en markering i byen søndag klokken 17.00.

- Jeg har ikke ord. Det er så hårreisende. Nå må alle som har lyst stå opp imot dette. Jeg oppfordrer alle til å vise at dette ikke er greit, sier hun.

- Over 100 påmeldte

Arrangementet på Facebook har fredag morgen 123 personer som har sagt at de skal delta. En rekke politiske partier, samt organisasjoner, har varslet sin tilslutning til arrangementet.

«Ingen skal føle seg utrygg og utsatt i våre gater. Møt opp og vis solidaritet, standpunkt og samhold!» heter det i arrangementet.

AUF-politikeren Fatima Almanea var en av de som tok initiativ til markeringen. Hun sier til Trønder-Avisa at hun reagerte med sjokk.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er bilder som ikke hører hjemme i Norge. Jeg blir sjokkert og det er ikke måte på skuffelse og sorg jeg kjenner, sier hun til avisa.

Almanea fikk selv nasjonal oppmerksomhet da hun svarte Hans Rotmo på hans uttalelse om at muslimer er en miljøforurening i Europa.

Rotmo sa senere til adressa.no at han angret på formuleringen.

Dette er bilder fra en video som skal vise en alvorlig voldsepisode i Namsos. Foto: Skjermdump leservideo