Den 45 år gamle enken dro sammen med mannen sin til privatfesten i boligkomplekset i Steinkjer etter at de hadde blitt invitert dit på nachspiel.

Det skjedde etter at de kom i kontakt med de fire som nå er siktet i saken på utestedet Vårt Hjem i Steinkjer, skriver Trønder-Avisa.

Brøt inn i slåsskamp

Til avisa forteller enken til 44-åringen at det brøt ut en slåsskamp mellom to av de som er siktet på privatfesten, hvor den ene gikk løs på den andre.

- Min mann gikk da i mellom og forsøkte å roe dem ned, sier kvinnen til avisa.

Hun opplyser videre at stemningen ble dårligere på festen, og at hun ble kastet ut av leiligheten i sokkelesten.

- Hørte et klask

Etter at kvinnen kom ut skal en av de siktede ha fulgt etter henne for å låne henne sko. Samtidig skal den siktede ha prøvd seg på henne, hevder kvinnen. Det førte til at hun dyttet ham vekk, noe som da skal ha endt at den siktede slo tilbake.

Det var etter denne episoden hun videre hørte ektemannen falle fra balkongen på leiligheten, som er omtrent tre meter over bakken. Det var under denne balkongen politiet fant den 44 år gamle litaueren død.

- Jeg hørte et klask, og tenkte at det var noe som gikk i bakken i asfalten, så kom politibilen, og jeg løp mot den. Da så jeg at han lå på bakken, livløs, sier kvinnen til Trønder-Avisa.

Tidligere voldsdømt

Politiet har ikke ønsket å uttale seg om forklaringen til kvinnen da adressa.no spurte om hvordan hun ble vitne til hendelsen mandag.

De ønsket heller ikke å gå inn på hva vitner og de siktede har forklart om hva det var som utløste voldsbruken.

Adressa.no spurte også politiet i går om hvordan de siktede var knyttet til saken.

- Jeg ønsker å ikke gå inn på detaljer om de enkelte og deres roller, sa politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt mandag.

Det er foreløpig ukjent om de fire siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.

De tre som er siktet for vold eller medvirkning til vold i saken er også tidligere voldsdømt.