Trondheim Høyre fulgte i kveld innstillingen fra styret, og et solid flertall går inn for at førsteplassen på lista bekles av Henrik Kierulf. 36 medlemmer stemte for Kierulf, mens 11 mener dagens gruppeleder i fylkestinget, Torhild Aarbergsbotten, burde få fornyet tillit.

Trondheim Høyre går inn for at Guro Angell Gimse fra Melhus blir ført opp på andreplassen mens Torhild Aarbergsbotten foreslås på sjetteplass på lista til fylkestingsvalget.

Råd til komiteen

En rekke lokallag i Sør-Trøndelag har gjennomført prøvenominasjoner de siste ukene. Disse prøvenominasjonene skal fungere som råd og innspill til nominasjonskomiteens videre arbeid. Nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Høyre holdes i februar, og alt tyder på at det kommer til å bli en kampvotering mellom Torhild Aarbergsbotten og Henrik Kierulf der.

I prøvenominasjonene rundt om i lokalpartiene er meningene ulike om hvem som bør stå øverst på lista. Torhild Aarbergsbotten har støtte som listetopp fra Bjugn, Roan, Agdenes, Orkdal og Åfjord. Rissa, Oppdal og Klæbu har gått inn for Henrik Kierulf på listetoppen.

44 delegater

Nå har også Trondheim sagt sitt i dette spørsmålet, og Trondheim Høyres stemme ruver høyere enn mange av de mindre lokalpartiene når 103 delegater skal fatte den endelige beslutningen 15. februar. Trondheim Høyre har 44 av de 103 delegatene på møtet.

– Det er svært hyggelig å få støtte fra mitt eget lokallag, og jeg finner det spesielt gledelig at flertallet for mitt kandidatur var så solid. Men i Høyre har vi ingen tradisjon for å sende delegatene på nominasjonsmøtet med bundet mandat om hvem de skal stemme på. Nå skal nominasjonsprosessen få gå sin gang, så får vi se hvem som velges som listetopp i februar, sier Kierulf.