Så langt har jakta på bjørnen i Stjørdal vært uten resultat. Det var sist søndag at det ble gitt fellingstillatelse etter funn av flere kadaver i Forradal.

Bjørnen ble fanget opp på et viltkamera, og Statens naturoppsyn fastslo at dyrene var tatt av bjørn. Siden da er det ikke funnet ferskere sportegn, og Stian Almstad i Stjørdal kommune antar at bjørnen har forlatt leteområdet.

- Leitinga har vært vanskelig blant annet på grunn av mye regn. Både søndag og mandag var det kraftige regn, sier Almestad til adressa.no.

Fant nytt kadaver

Fellingstillatelsen går ut klokken 12 fredag. Blir det ikke funnet ferskere sportegn eller nye kadaver vil det ikke bli søkt om utvidet fellingstillatelse.

Totalt er det funnet 21 sau eller lam som har blitt drept av bjørnen. Det siste kadaveret ble funnet onsdag. Dette dyret ble også trolig tatt i helga.

Leitinga har blitt trappet ned de siste dagene, etter at det ikke har dukket opp nye spor.

- Vi vet ikke noe om hvor den kan ha tatt veien. Det er helt umulig å si, sier Almestad.

Sjeldent i Stjørdal

Et beitelag planlegger å gå manngard for å lete etter flere kadaver etter fellingstillatelsen går ut.

Ifølge Stian Almestad er det svært uvanlig at det blir gitt fellingstillatelse på fredede rovdyr i kommunen. Sist var i 2010, da det ble jaktet på en ulv som hadde tatt titalls sau og lam.

Tydelig spor etter bjørnen i Forradal. Foto: Hans Olav Børseth
Denne sauen ble tatt av bjørnen i Forradal. Foto: Hans Olav Børseth