Lørdag morgen klokka 06.00 ble  E6 ved Koatunnelen stengt. Tunnelen ligger på grensa mellom Inderøy og Verdal kommune i Nord-Trøndelag. Vegtrafikksentralen melder søndag morgen at tunnelen er åpnet for trafikk. Det vil være manuell dirigering på stedet fra klokken 10 søndag. Det blir omkjøring på fylkesvei 759 via Stiklestad og Leksdal.

- Vi gjorde en kontrollmåling av tunnelen og fant ut at den var for lav. Det var skiltet at takhøyden skulle være 4,3 meter, men vi måtte bytte ut med ett som det sto 4,1 meter på, sier senioringeniør Geir Risvik i Statens vegvesen Nord-Trøndelag.

På den ene siden av tunnelen står det 4,4 meter på et skilt, mens på det andre står det 4,1 meter.

- Freser vekk asfalt

Høye vogntog har måttet kjøre midt i tunnelen for å være sikker på å unngå tunneltaket. Det har kommet en del kritikk fra tungtransportnæringen som har bedt om bedre standard på en europavei.

- Vi er enige i kritikken. Vi synes selv at standarden burde vært bedre, og derfor har vi ønsket å gjøre noe med det raskt, sier Risvik.

Nå skal tunnelen tilbake til gamle høyder, og i løpet av helga så skal Statens vegvesen få frest vekk asfalt slik at veibanen blir senket. Massene som ligger under asfalten på den aktuelle strekningen vil også bli skiftet ut.

- Når vi er ferdig med utbedringen vil høyden være 4,3 meter igjen, sier Risvik.

Legg inn kvarter ekstra

Dersom man skal kjøre denne strekningen i helga anbefaler Risvik at man legger inn minst 15 minutter ekstra i kjøretid.

- Det er alltid en ulempe for trafikantene når man stenger E6, men vi prøver å velge tidspunkt når det er minst trafikk. Vi ber også tungtrafikken om å ta det med ro over Leksdalen siden veien er smalere enn på E6, sier Risvik.

Samtidig som veien senkes i tunnelen, vil vegvesenet også benytte anledningen til å rydde vegetasjon i området langs veien. Trolig kan det bli aktuelt med trafikkdirigering akkurat rundt åpningen av veien søndag.

- Det er noe mindre arbeid som vi må gjøre i samme område, men vi regner med at det går bra. Trafikken får passere fra klokka 12 på formiddagen, lover Risvik.